Υπέγραψαν την Ρυθμιστική. 20 Αυγούστου ο αγριόχοιρος


Θα δημοσιευθεί αύριο

Η Ρυθμιστική της κυνηγετικής περιόδου 2023-2024, που καθορίζει την κυνηγετική περίοδο, τα θηρεύσιμα είδη και τις περιοχές, έχει υπογραφεί από το πρωί σήμερα, από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκη, και θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Αυγούστου.

Από διαρροές και διάφορα "μισόλογα" των αρμοδίων, φαίνεται πως οι ιθύνοντες του κράτος αναμένουν έσοδα από το κυνήγι και έχουν προσδοκίες από την επανενεργοποίηση των ανθρώπων στις υπαίθριες δραστηριότητες.

Επιτέλους κατάλαβαν ότι το κυνήγι δεν αυξάνει μόνο την κίνηση και την οικονομική δραστηριότητα σε μη τουριστικές  υπαίθριες περιοχές, αλλά συνεισφέρει και στο ΑΕΠ περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ ανά έτος.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι οργανώσεις των κυνηγών και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχουν καταβάλει κάποιες προσπάθειες για την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, ενώ παραδέχονται πως σε πολλές περιπτώσεις υπερτερούν ακόμα και από κρατικές υπηρεσίες ή ΜΚΟ... (Εμείς οι κυνηγοί προφανώς είμαστε βέβαιοι για αυτό,  αλλά το θετικό είναι πως πλέον το παραδέχονται και άλλοι).

Για φέτος υπάρχει μια αλλαγή: το κυνήγι των αγριόχοιρων σε ορισμένες πεδινές περιοχές θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπεραύξηση του πληθυσμού του.


Ανανέωση: Δείτε την Ρυθμιστική 2023-2024 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια