Λαγός στιφάδο


Υλικά

  1. Για τη μαρινάδα:
  2. 2 μπουκάλια ξύδι κόκκινο (350 ml το ένα μπουκάλι)
  3. 2 φύλλα δάφνης
  4. 5-6 μπαχάρια
  5. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  6. Για το μαγείρεμα:
  7. 1 λαγός (2 κιλά) κομμένος σε μερίδες
  8. 250 γραμμάρια ελαιόλαδο (1 ποτήρι νερού)
  9. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  10. 2 κτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  11. 2-3 ντομάτες τριμμένες
  12. 1 κτ.σούπας αλάτι
  13. Πιπέρι
  14. 1 φύλλο δάφνης σπασμένο
  15. 2 κλωναράκια ρίγανη
  16. 5 μπαχάρια
  17. 1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι προαιρετικά
  18. 1 κτ.γλυκού ζάχαρη
  19. 1 ξυλάκι κανέλα
  20. 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο (όσο είναι το κρέας)

Εκτέλεση

  1. Πρώτα θα το βάλουμε στη μαρινάδα: Πλένουμε τα κομμάτια και τα βάζουμε σε μία λεκάνη σπάζουμε τα δαφνόφυλλα, ρίχνουμε το σκόρδ,ο τα μπαχάρια και αδειάζουμε το ξύδι μέχρι να τα σκεπάσει, σε περίπτωση που δεν αρκεί συμπληρώνουμε με νερό. Στη μαρινάδα. Θα το αφήσουμε για 12 ώρες


  2. Αφού περάσουν οι 12 ώρες ξεπλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. (τη μαρινάδα την πετάμε) καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια τα πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν.

  3. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας και ξεκινάμε: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. (Και εδώ διαπιστώνω ότι είναι πολύ το φαΐ και αλλάζω κατσαρόλα!) 🤔



    Τα γυρίζουμε να μαραθούν από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε τον πελτέ ένα ελαφρύ τσιγάρισμα και ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα.
  4. Από πάνω από τα κρεμμύδια θα βάλουμε το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάνε παντού και μόλις πάρει βράση κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε από το 9 στο 3. Θα το βράσουμε για μιάμιση ώρα περίπου, αλλά θα το ελέγχουμε για να μην κολλήσει και για να δούμε αν έχει μαλακώσει το κρέας.

  5. Από την Ελένη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια