ΤΑ ΝΕΑ: Και κυνηγοί καίνε τα δάση μας!

Πρόσφατα στοιχειώθηκα από ένα άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, που στην προσπάθεια της να ξεπλύνει στα μάτια του κόσμου τους πραγματικούς εμπρηστές, συνδέει το κυνήγι με τις δασικές πυρκαγιές. 

Η εφημερίδα με ένα προπαγανδίστικο άρθρο της, αναφέρει με λίγα λόγια πως παρότι συχνά δίνεται η εικόνα ότι πολλές πυρκαγιές οφείλονται σε «ασύμμετρες απειλές», «πολιτικές σκοπιμότητες» ή «δράση τρομοκρατών, κατασκόπων και πρακτόρων ξένων μυστικών υπηρεσιών», οι αιτιάσεις αυτές αποδεικνύονται εκ των υστέρων κενό γράμμα και αναφέρει πως το 18% των εμπρηστών είναι και κυνηγοί!

Έτσι η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομετόχου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ που κατέχει πάνω από 50 Αιολικά πάρκα, κάνει το μαύρο άσπρο και κατηγορεί διάφορες κοινωνικές ομάδες ως εμπρηστές, με παραπλανητική παρουσίαση των δεδομένων.
Γιατί;
Γιατί έχει δικά της συμφέροντα να προωθήσει. 

Ανεμογεννήτριες στα καμμένα της Εύβοιας

Στο άρθρο αναφέρεται ότι το 18% των καταδικασθέντων για πυρκαγιές ανήκει στην κατηγορία των γεωργών, κυνηγών, δασοκόμων κ.ο.κ.
Αλλά δεν μας λέει πόσοι από το 18% είναι κυνηγοί; Ένας, δύο ή χίλιοι;

Ενώ πολλές φορές εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που εντοπίζουμε και αναφέρουμε φωτιές, αυτή η εφημερίδα για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα, αγνοεί το γεγονός ότι οι κυνηγοί προστατεύουν τη φύση και είναι από τις λίγες κοινωνικές ομάδες που έχουν άμεσο συμφέρον να προστατεύσουν τα δάση.

Τέλος ας μάθουμε και λίγα απλά Ελληνικά  στον "δημοσιογράφο" των ΝΕΩΝ.

Φίλε για να πεις πως ένας κυνηγός είναι εμπρηστης πρέπει να έχει προκαλέσει πυρκαγιά ασκόντας την δραστηριότητα του, δηλαδή από 20 Αυγούστου που ξεκινά το κυνήγι έως 28 Φεβρουαρίου! 

Με το δικό σου σκεπτικό θα μπορούσαμε να πούμε πως και οι ζωγράφοι είναι εμπρήστες επειδή βρήκαμε καρικατούρες στο σπίτι κάποιου συλληφθέντα κ.ο.κ.

Από αυτό το άρθρο φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο λόγος που το κυνήγι δέχεται μαζική επίθεση, από τα ΜΜΕ, το κράτος, τα κόμματα και διάφορους παρά-συλλόγους τους!

Δείτε το άρθρο: https://www.tanea.gr/2023/08/28/greece/foties-poioi-kai-giati-kaine-ta-dasi-mas

 

ΠΗΓΕΣ:
https://www.terna-energy.com
https://www.evangelosmarinakis.com/gr
https://www.capital.gr/epixeiriseis/3215717/me-22-9-ekat-euro-ston-baggeli-marinaki-o-dol
Φωτογραφιες: 
www.tanea.gr
www.loutrakiblog.gr

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια