Περίεργες "ανταποκρίσεις" από την ΕΡΤ. Αναφέρουν πως Φλαμίνγκο δηλητηριάζονται από σκάγια

Αληθινά περιστατικά ή συμβολή της ΕΡΤ στην συστηματική επίθεση κατά του κυνηγίου;

Στις 11 Φεβρουαρίου ακούσαμε από την ΕΡΤ πως έχασε τη μάχη για τη ζωή το ένα από τα δύο φλαμίνγκο που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία δηλητηριασμένα από μόλυβδο που περιέχεται σε κυνηγετικά σκάγια. 

Και πως «το άλλο φλαμίνγκο, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει καταπιεί δεκάδες σκάγια, δίνει μεγάλο αγώνα για να επιβιώσει κι ενώ έδειξε αρχικά σημάδια βελτίωσης, τα τελευταία 24ωρα δεν είναι καλά και η κατάστασή του χειροτέρεψε».
Tις πληροφορίες αυτές η ΕΡΤ της πήρε από το  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Μέχρι εδώ όλα καλά θα σκεφτόταν κανείς, υπάρχει μικρή πιθανότητα να έγιναν έτσι τα πράγματα (αν και εκεί που βρέθηκαν τα πουλιά απαγορεύεται η θήρα)...

Χθες όμως η ΕΡΤ επανήλθε με νέο δημοσίευμα, από δικό της δημοσιογράφο αυτή τη φορά, όπου αναφέρει πως:
Τριάντα φλαμίνγκο εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα νεκρά στους υγροτόπους του Αγίου Μάμα, της Επανομής και του Αγγελοχωρίου. 
Τα αίτια του θανάτου τους; Η μολυβδίαση, δηλητηρίαση δηλαδή επειδή κατανάλωσαν σκάγια με μόλυβδο. 
Η Φρόσω Παρχαρίδου, βιολόγος, ορνιθολόγος και εθελόντρια στο κέντρο περίθαλψης “Δράση για την Άγρια Ζωή” μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3
Σύμφωνα με την ίδια οι ακτινογραφίες και η νεκροψία που έγινε έδειξαν ότι τα νεκρά πουλιά είχαν σκάγια στο στομάχι. “Η μολυβδίαση είναι ο λόγος για τα νεκρά φλαμίνγκο” είπε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία που απαγορεύει να χρησιμοποιούνται τα κυνηγετικά σκάγια μολύβδου στους υγροτόπους. 
“Για την περιοχή του Αγίου Μάμα πρέπει να γίνει αξιολόγηση του υγροτόπου” σημείωσε η κ. Παρχαρίδου.
Η κ. Παρχαρίδου μίλησε για τους κινδύνους ο μόλυβδος που καταναλώνεται από ζώα να μεταφερθεί στον άνθρωπο. 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

Αμέσως μετά οι οργανώσεις  Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια Ζωή και Φ.Δ. Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, σαν έτοιμες από παλιά, ζήτησαν εντατικοποίηση των ελέγχων για τη θήρα, σύμφωνα με το greenlife247.gr ενώ ταυτόχρονα εκατοντάδες ΜΜΕ αναπαράγουν το δημοσίευμα της ΕΡΤ με βολές κατά του κυνηγίου, επηρεάζοντας την κοινή γνώμη.

Τα παραπάνω περίεργα γεγονότα, αν συνδυαστούν με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα όπου βιώνουμε προσχηματική απαγόρευση της θήρας, Γενική στοχοποίηση του κυνηγίου από τα Μ.Μ.Ε και στροφή της κοινής γνώμης εναντίων μας, υποχρεωτική στείρωση κυνηγετικών σκύλων, προετοιμασία για οικονομική καταστροφή των κυνηγετικών συλλόγων κ.α. μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως  και η ΕΡΤ συντάχθηκε στον πόλεμο κατά του κυνηγίου.

Και το ερώτημα που ακόμα παραμένει αναπάντητο είναι: ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια