Εμπαιγμός των κυνηγών. Συνεχίζεται η απαγόρευση κυνηγίου


Νέες αυστηρές ποινές θεσπίζονται κατά των κυνηγών που θα αψηφήσουν την απαγόρευση

Παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών σε φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε. πως το κυνήγι θα άνοιγε από Δευτέρα, τελικά αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση εμπαίζει και χρησιμοποιεί τους κυνηγούς. Ο λόγος βέβαια δεν έχει να κάνει με ιούς ή αντικυνηγετικά λόμπι... αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα αναλύσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

Στο διατάυτα

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19. Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως μετά από σύσκεψη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε η παράταση της απαγόρευσης κυνηγίου!

Για λόγους περιορισμού της εξάπλωσης της πανώλης των χοίρων, από την απαγόρευση εξαιρούνται οι νομοί Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου όπου από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου επιτρέπεται και πάλι η μετακίνηση για κυνήγι.
 Αυτό θα γίνεται μόνο με αποστολή του κωδικού 6 σε μήνυμα για μετακίνηση και ΜΟΝΟ για το κυνήγι αγριόχοιρου. 
Η μετακίνηση των κυνηγών σε αυτές τις περιοχές επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του νομού, μέχρι 2 άτομα σε κάθε αμάξι και έως 4 άτομα συνολικά στην παρέα.

 Επίσης ανακοίνωσε ότι στους παραβάτες, εκτός των παλιών ποινών, θα αφαιρείται η άδεια θήρας και δεν θα μπορούν να ανανεώσουν την άδεια τους για τρία χρόνια. 

Βέβαια όπως συνηθίζει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, όλες αυτές οι ποινές και απαγορεύσεις θεσπίζονται και ανακοινώνονται προφορικά, χωρίς ΚΥΑ η Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η συζήτηση για το κυνήγι και το ψάρεμα θα επαναληφθεί στη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων την επόμενη παρασκευή.

Την στιγμή που όλες οι κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της πανδημίας και η προσοχή τους είναι στραμμένη εκεί, 
Tα βουνά μας, αναμεσά τους και αρχαιολογικοί χώροι, μετατρέπονται σε πάρκα ανεμογεννητριων, όπου σύμφωνα με το νέο περιβαλλοντικό νόμο, μπορεί να απαγορευτεί η πρόσβαση σε μη έχοντες εργασία, 
επανέρχεται η συνέντευξη στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και η τριτοβάθμια εκπαίδευση μετατρέπεται σε μαγαζί πώλησης πτυχίων...

Αυτος ίσως είναι και ο λόγος που μας πολεμούν, ώστε να αποσπάται η προσοχή μας από τις εξελίξεις...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

3 Σχόλια

  1. Εκδρομή στα στούντιο του Σκάι επιτρέπεται φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/21, 10:37 μ.μ.

    Ρε που μπλέξαμε.... και έρχονται χειροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/21, 6:20 μ.μ.

    ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΕΤΣΙ ??????
    ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 250.000 ΚΥΝΗΓΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή