Τροποποιείται η ρυθμιστική - Κυνήγι αγριογούρουνου μέχρι 28/2


Σφήνα του Χαρδαλιά στους κυνηγούς της Θράκης

Η Πολιτική ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχώρησε σήμερα στην υπογραφή δυο  Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν τους κυνηγούς σε όλη τη Χώρα, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΥΠΕΝ, βάζουν τα πράγματα στη θέση τους και αποκαθιστούν την κυνηγετική νομιμότητα και κανονικότητα.

Έτσι μετά την προφορική παράταση του κυνηγίου αγριόχοιρου που έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς την παρασκευή και τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος με δύο αποφάσεις παρατείνει την κυνηγετική περίοδο.

Με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η Ρυθμιστική Θήρας 2020-2021 και παρατείνεται η χρονική περίοδος Θήρας του αγριόχοιρου (Sus scrofa) μέχρι τις 28η Φεβρουαρίου 2021.

Με τη δεύτερη απόφαση που αφορά στη «Δίωξη ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές» αποφασίστηκε η παράταση της διάρκειας ισχύος της Απόφασης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ΔΔΔ/89600/2453/2020 περί «Δίωξης ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές» (Β’ 4093)μέχρι τις 20-9-2021.



Τα συνεργεία, με μέλη κυνηγούς που συγκροτήθηκαν από τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, υποτίθεται πως θα εντατικοποιήσουν για το χρονικό αυτό διάστημα τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και σε συνεργασία με τις τοπικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για τον εντοπισμό περιοχών άμεσης προτεραιότητας για την εφαρμογή του μέτρου.

 Βέβαια πλεον δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τους κυνηγούς να βοηθήσουν...

Οι ανωτέρω αποφάσεις έχουν σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Το ΦΕΚ για το lockdown δημοσιεύτηκε πριν από λίγο από το  Εθνικό Τυπογραφείο. Δείτε την ΚΥΑ 

Εκεί αναφέρεται πως: Ειδικώς σε περίπτωση παράβασης των όρων μετακίνησης της περ. (ιζ) της παρ. 2 του άρθρου 3 επιβάλλονται επιπλέον: α) ανάκληση της σχετικής άδειας του θηρευτή και β) απαγόρευση λήψης άδειας για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια