NΔ vs NΔ: Άρση των μέτρων κατά του κυνηγιου ζητά ο Κ. Μαραβέγιας


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για την άρση της καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιού


Ενημέρωση για το ενδεχόμενο επανεξέτασης του περιορισμού του κυνηγιού λόγω κορωνοϊού, ζητεί με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, προτείνοντας την επιβολή τοπικών – περιφερειακών lockdown για κυνηγούς σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. 

Η Ερώτηση απευθύνεται σε συνέχεια προηγούμενης Αναφοράς προς τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος παρέπεμψε στην από 13-11-20 αρνητική τοποθέτηση του για την άρση της απαγόρευσης κυνηγιού, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Ολομέλειας της Βουλής.


Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται, ωστόσο, νεότερη επιστολή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (2-12-20), σύμφωνα με την οποία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε δεν υπάρχει απολύτως καμία απαγόρευση, είτε υπάρχουν μόνο τοπικές – περιφερειακές απαγορεύσεις.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, αιτιολογώντας στη Βουλή το καθολικό lockdown των κυνηγών στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η οριζόντια απαγόρευση του κυνηγιού λόγω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στοχεύει στον περιορισμό των μετακινήσεων των κυνηγών σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. 

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την Βόρεια Ελλάδα όπου όπως είπε θα ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένη η άρση του εν λόγω μέτρου, καθώς εκεί ζει το 65-70% των Ελλήνων κυνηγών. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος καθώς ένας πιθανός κοινός τόπος που θα μπορούσε να βρεθεί είναι η επιβολή τοπικών – περιφερειακών lockdown για κυνηγούς σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, έτσι ώστε και η χώρα μας να εφαρμόζει τα πλέον αυστηρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέτρα, χωρίς να ξεπερνά το συνταγματικά κατοχυρωμένο όριο της αναλογικότητας. 

Ο κ. Μαραβέγιας υπογραμμίζει ότι η Δημόσια Υγεία εξυπηρετείται από το κυνήγι, που αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο ελέγχου ανθρωποζωονόσων όπως η λύσσα, η γρίπη των πτηνών και η αφρικανική πανώλη των χοίρων. Επίσης, η εξίσωση του κυνηγιού με καθολικές απαγορεύσεις δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη καθώς οι κυνηγοί παρέχουν υπηρεσίες προστασίας τόσο των τοπικών οικοσυστημάτων όσο και της ασφάλειας ολόκληρης της κοινωνίας μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό: 

1. Εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών – περιφερειακών lockdown σε αντικατάσταση του καθολικού lockdown των κυνηγών, ειδικά σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές 

2. Πώς σχετίζεται το μέτρο του καθολικού lockdown των κυνηγών που ισχύει στη χώρα μας με αντίστοιχα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού που τυχόν λαμβάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

9 Σχόλια

  1. Ρε παιδιά μας κοροϊδεύουν και καθόμαστε και τους κοιτάμε έτσι απλά όταν όλες οι κοινωνικές ομάδες πηγαίνουν ελεύθερα στο βουνό.ποδηλατες. Ορειβάτες Μοτοσυκλετιστες. Πεζοπόροι και δεν πάμε εμείς που έχουμε πληρώσει.Που είναι οι κυνηγητική ομοσπονδία να βγει σε μια εκπομπή με έναν πολιτικό να μας εξηγήσουν γιατί αυτή η αδικία προς τους κυνηγούς?Αν δεν πήγαινε κανένας στο βουνό θα το καταλάβαινα τώρα είμαι σίγουρος ότι παίχτηκε παιχνίδι οικολόγων και κυβέρνησης.Ομως θα ξαναέρθουν εκλογές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχολείο του fat πήγε βόλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σβήνουμε ποτέ σχόλια εκτός αν περιέχουν βρισιές. Ίσως σχολιάσατε σε κάποιο άλλο άρθρο και μπερδεύτηκατε

      Διαγραφή
  3. Εσείς δεν έχετε ακούσει τίποτα για την σύζυγο του πολιτικής προστασίας ως πρόεδρο ζωοφιλικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά σε όλο αυτό παίζει ρόλο και η σύζυγος του Χαρδαλιά που είναι πρόεδρος της Ζωοφιλικης και σίγουρα οικολόγος

      Διαγραφή
    2. Φυσικά σε όλο αυτό παίζει ρόλο και η σύζυγος του Χαρδαλιά που είναι πρόεδρος της Ζωοφιλικης και σίγουρα οικολόγος

      Διαγραφή
  4. Η γυναίκα του Χαρδαλιά έχει σπρώξει σίγουρα παρόλα αυτά το θέμα είναι οικολογικό και όπως είπε και κάποιος πάνω☝️Θα ξαναέρθουν εκλογές και θα τους φτιάξουμε όλους μην αγχώνεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ελα παλικαρια μου ..ειναι ενα σεναριο αυτο που εγω δεν το πιστευω ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΗΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ...τουλαχιστον η αλισαβετ κυνηγαει....που αληθεια του κανει κουμαντο η γυναικα του..ειναι να παμε να πεσουμε να πνιγουμε και πρωτος αυτος ..και να ξεκαθαρισουμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΙ..αυτοι ολοι τους ανηκουν σε αυτην την κατηγορια......που δεν εκδηλωθηκαν πριν τις εκλογες τωρα επεσαν οι μασκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/12/20, 10:40 μ.μ.

      Και εγω δεν το πιστευω. Κατι μαγειρευουν αυτοι, δεν ειναι θεμα οικολογιας και τετοια. Καπου εχει χρημα η δουλεια

      Διαγραφή