Ανοίγουν τα κέντρα αισθητικής, το κυνήγι παραμένει κλειστό


Η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων αλλά όχι των κέντρων αισθητικήςαπό την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, προκάλεσε διαμαρτυρίες  και «γρίνια» στους ιδιοκτήτες κέντρων αισθητικής. 

Οι άνθρωποι αυτού του κλάδου δήλωναν εντόνως (και όχι μόνο στο facebook και σε επιστολές) πως περίμεναν αυτές τις ημέρες να δουλέψουν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης αισθάνονταν θιγμένοι για τον διαχωρισμό με τα κομμωτήρια.

..

Έτσι τη Δευτέρα το πρωί ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε πως θα υπάρξουν την ίδια ημέρα ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αργότερα  ο  Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως τα κέντρα αισθητικής ανοίγουν την Τρίτη 15  Δεκεμβρίου.

Το παραπάνω γεγονός και πολλά άλλα παρόμοια, επιβεβαιώνουν πως μερικές φορές τα λόγια και τα ορθά επιχειρήματα δεν αρκούν για να βρεις το δίκιο σου.

Στην αρχή της προφορικής απαγόρευσης του κυνηγίου, ορθώς η κυνηγετική οικογένεια,  είχε επαφές με αρμόδιους φορείς προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα.

Στη συνέχεια όμως αφού βλέπουμε πως οι αρμόδιοι αγνοούν συνειδητά πως οι κυνηγοί είναι νομοταγείς πολίτες και κάθε χρόνο προσφέρουν χιλιάδες ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, υποκαθιστούν το κράτος με τη λειτουργία της θηροφυλακής και άλλα πολλά, έπρεπε να κινηθούμε πιο δραστικά. 

Όπως έκαναν οι συνάδελφοί μας στην Κύπρο οι οποίοι όταν δεν πήραν καμία απάντηση από τον Υπ. Υγείας στην επιστολή που απέστειλαν ετοίμασαν κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό.  Τότε, πριν καν πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου επέτρεψε στους κατόχους άδειας κυνηγίου να μετακινούνται, με κάποιους αυστηρούς κανόνες.

Σήμερα βλέποντας πως οι εκπροσωποί μας μένουν στις ανακοινώσεις ίσως, θα έπρεπε να οργανωθούμε μόνοι μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Όπως κάνουν μεμονομένοι Κ.Σ. που  αναστέλουν κάθε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και άλλους φορείς του δημοσίου. Και εμείς όπως οι πεντικιουρίστες και οι αισθητικοί,  ασθανόμαστε θιγμένοι για τον διαχωρισμό μας και απορούμε:

  • Γιατί άλλες δραστηριότητες που ασκούνται στην ύπαιθρο είναι ελεύθερες ( ορειβασία, καγιάκ, ποδηλασία κ.α ) αλλά το κυνήγι απαγορεύεται;
  • Αφού η έξοδος για βόλτα κατοικίδιου είναι ελεύθερη και προφανώς αναγκαία για τους μικρούς μας φίλους, γιατί στερούν από εμάς τη δυνατότητα να βγάλουμε τα σκυλιά μας στο βουνό, αφού ως γνωστών, τα κυνηγόσκυλα είναι σκύλοι-αθλητές και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με έναν απλό περίπατο στο πεζοδρόμιο;
  • Γιατί ενώ τον Μάιου μας διαβεβαίωναν ότι το κυνήγι θα εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις μετακινήσεων, τελικά το απαγόρευσαν; Και γιατί αυτό έγινε προφορικά και ουσιαστικά χωρίς νομική υπόσταση;
  • Αφού η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, και είναι μοναχική δραστηριότητα που τελείται στην ύπαιθρο, γιατί δεν εξαιρέθηκε από τις απαγορεύσεις του ολικού lockdown;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια