Βάσει νόμου η ασφάλεια των κυνηγών πρέπει να ισχύει κανονικά κατά την περίοδο του lockdown

 Τις πρώτες ήμερες του lockdown και μετά την δήλωση του κ. Χαρδαλιά, πως  απαγορεύεται το κυνήγι, κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες ενημέρωσαν τους Κυνηγετικούς Συλλόγους που ασφαλίζουν, πως δεν θα καλύπτουν τα μέλη τους μέχρι τη λήξη του περιορισμού κυκλοφορίας. 

 Λίγες ημέρες αργότερα μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κ.Υ.Α. (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 – ΦΕΚ τεύχος Β 4899/6.11.2020)  όπου δεν αναφέρεται πουθενά πως απαγορεύεται το κυνήγι, το τοπίο ξεκαθάρισε. 
Έτσι οι ασφαλιστικές εταιρείες δηλώνουν πλέον, πως συνεχίζουν να καλύπτουν κανονικά τους κυνηγούς.

Το kinigetika.com επικοινώνησε με τον Ασφαλιστικό Σύμβουλο Τάσο Μαρκόπουλο, συνεργάτη εκατοντάδων Κυνηγετικών Συλλόγων, ο οποίος μας δήλωσε πως έχει στα χέρια του έγγραφες βεβαιώσεις των εταιριών που συνεργάζεται, οι οποίες αναφέρουν πως η κάλυψη των κυνηγών συνεχίζει κανονικά. 


Ο κ. Μαρκόπουλος μας πληροφόρησε πως δεν είναι νομικά ορθό να γίνει άρση της ασφαλιστικής κάλυψης των κυνηγών, εφόσον το κυνήγι δεν απαγορεύεται επισήμως στο ΦΕΚ για τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Ο Τάσος Μαρκόπουλος διατηρεί γραφείο στην Πάτρα (Δείτε τον ιστότοπο) και συνεργάζεται επί σειρά ετών με πολλούς Κ.Σ. της Ελλάδας.

 Επίσης επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Μεγαλόπολης ο οποίος επιβεβαίωσε πως η ασφαλιστική κάλυψη των μελών του,  ισχύει και την περίοδο του lockdown.

Χτες και ο κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τα μέλη του, πως η ασφαλιστική κάλυψη των κυνηγών συνεχίζει να ισχύει κανονικά!

Το kinigetika.com προτείνει να καλέσετε τον σύλλογό σας για σχετικές διευκρινήσεις, διότι κάποιες ασφαλιστικές, ίσως εκμεταλλευτούν την προφορική απαγόρευση του κυνηγίου για να μας αφήσουν ακάλυπτους και σε περίπτωση ατυχήματος να οδηγηθούμε σε δικαστικές διενέξεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/11/20, 5:49 μ.μ.

    Σωστα. Γραχυε τα αυτα γιατι μας βρηκαν κοροιδα οι ασφαλιστες στην αρχη και εστελναν μηνυματα οτι σταματανε την ασφάλιση. Εζουμε ή δεν έχουμε συμβόλαιο; Οτι γουσταρουν κάνουν οι ασφαλιστικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή