Επιτρέπεται από Δευτέρα το κυνήγι για ΟΛΑ τα είδη στον Έβρο πλην καμμένων


Ανοίγει από την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το κυνήγι για όλα τα είδη και σε όλο το νομό Έβρου, εκτός φυσικά των καμμένων εκτάσεων απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και μιας περιμέτρου γύρω από αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, που έχει αναδείξει πολλές φορές το συγκεκριμένο θέμα μεταφέροντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κυνηγών αλλά και όσων έχουν σχέση με το κυνήγι και την μικροοικονομία που αναπτύσσεται γύρω από αυτό, επισημαίνοντας παράλληλα την άδικη αντιμετώπιση του Έβρου, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέρειας Θόδωρος Σκυλακάκης έχει ήδη αποφασίσει να άρει την απαγόρευση. 
Αν και δεν έχει μέχρι αυτή την ώα δημοσιευθεί κάτι στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν αποκλείεται να την έχει ήδη υπογράψει και αυτό να γίνει την Δευτέρα. 

Ως γνωστόν, αρχικά υπήρξε ολική απαγόρευση του κυνηγιού στο νομό Έβρου, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, σε όλες τις εκτάσεις και εκτός των καμμένων, προκαλώντας δικαιολογημένες αντιδράσεις αφού δεν έγινε το ίδιο για άλλες περιοχές της χώρας που επίσης καταστράφηκαν από πυρκαγιές, όπως Εύβοια, Ρόδος, Πάρνηθα. 

 Στη συνέχεια και υπό την πίεση των αντιδράσεων, επιτράπηκε το κυνήγι μόνο του αγριογούρουνου, με το πρόσχημα της μη διάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Η συνεχιζόμενη όμως απαγόρευση όλων των άλλων ειδών, διατήρησε την έντονη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις κυνηγών και επαγγελματιών, επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από το κυνήγι. 
Γι αυτό και ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος είχε θέσει στον κ.Σκυλακάκη το ζήτημα μετ’ επιτάσεως στη συνάντηση τους αρχές του μήνα ζητώντας να γίνει άρση της απαγόρευσης για τις μη καμμένες περιοχές και για τα υπόλοιπα είδη. 

 Όλα λοιπόν δείχνουν πως έστω και με κάποιες ημέρες καθυστέρηση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αλλάξει την αρχική, λανθασμένη και επιλεκτική μόνο για το νομό Έβρου απόφαση και το κυνήγι θα επιτρέπεται σε όλο τον Έβρο, πλην φυσικά των καμμένων εκτάσεων και για όλα τα είδη, από την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια