Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών της ΚΟΜΑΘ για τους θηροφύλακες


Νέο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών της ΚΟΜΑΘ για τους θηροφύλακεςΤην Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών που διοργάνωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (Ο.Φ.Κ.Α.Θ.). 

Το σεμινάριο αφορούσε τόσο τους ιδιωτικούς φύλακες Θήρας της Κ.Ο.Μ.Α.Θ. σε όλη την Μακεδονία και Θράκη όσο και τους αντίστοιχους Θηροφύλακες των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων. 

Την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και αντιμετώπισης άλλων έκτακτων περιστατικών στην ύπαιθρο, όπως τσιμπήματα φιδιών και εντόμων, τραύμα από πυροβόλο όπλο, διαστρέμματα, εγκαύματα κ.λ.π., ανέλαβε η Life Rescue Academy, η οποία είναι πιστοποιημένη στην παροχή πρώτων βοηθειών και η οποία παρέχει και την πιστοποίηση στους θηροφύλακες που περνάνε την εκπαίδευση αυτή. 

Αυτό ήταν το 2ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών, μετά από αυτό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής. 

Ετσι, οι θηροφύλακες της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. και των συλλόγων αποκτούν ένα ακόμα εφόδιο με το οποίο μπορούν να βοηθήσουν κυνηγούς ή άλλους πολίτες στο πεδίο σε μια έκτακτη ανάγκη και είναι έτοιμοι για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου τον Αύγουστο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια