Μεγάλη συγκέντρωση των κυνηγών κατά του νέου Νόμου για τις στειρώσεις ζώων


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργάνωσε με επιτυχία,μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας σήμερα το απόγευμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πρόσφατη Υπουργική Απόφαση που ενεργοποιεί συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου "ΆΡΓΟΣ" για τα ζώα συντροφιάς. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Κυνηγετικούς Συλλόγους και γενικά στην κοινότητα των κυνηγών. 


 Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την άποψή ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται στους κυνηγούς και γενικά στους κάτοχους σκύλων είναι αδικαιολόγητοι και επιβλαβείς για την υγεία των ζώων και την επιβίωση της γενετικής συνέχειας τους. Τονίζουν ότι η κυνήγι είναι μια παράδοση που διατηρείται εδώ και αιώνες στην Ελλάδα και αποτελεί μέρος του πολιτισμού και της ταυτότητας της χώρας. 






Σύμφωνα με τον Νόμο όλοι οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων υποχρεούνται να στειρώσουν τα ζώα που βρίσκονται υπό την ευθύνη τους. Παράλληλα, βάσει του νόμου προβλέπεται και η καταβολή ποσού ύψους 150 ευρώ για τη συλλογή δείγματος DNA ανά σκύλο, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να προχωρήσει στην αναπαραγωγή του ζώου του. Σύμφωνα με το σκεπτικό που προβλέπει ο νόμος που αφορά τα ζώα συντροφιάς, γνωστός και ως «ΑΡΓΟΣ», σκοπός της συλλογής δείγματος DNA είναι ο καταμερισμός των ευθυνών στον εκάστοτε ιδιοκτήτη σε περίπτωση που εντοπιστούν αδέσποτα κουτάβια.





ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια