ΚΟΜΑΘ: Η αντιπυρική περίοδος ξεκινά με αποκλεισμό των Κυνηγετικών Οργανώσεων από την Πολιτική Προστασία και ακύρωση της ουσιαστικής εθελοντικής τους δράσης


Από την πρώτη Μαΐου, ξεκίνησε επίσημα η αντιπυρική περίοδος για το 2023, η οποία θα διαρκέσει ως και τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. 
Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που είναι ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), εδώ και χρόνια συνδράμουν ουσιαστικά τις κατά τόπο Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πυροπροστασία και τον εντοπισμό αγνοούμενων. 
Η εθελοντική συνδρομή των κυνηγών στις δράσεις Πολιτικής Προστασίας είναι συνεχής, ουσιαστική και αναγνωρισμένη από την καθ΄ ύλη αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τις 16126/20.09.2022 - 16285/14-11-2022 αποφάσεις Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (Φ.Ε.Κ. 5087/Β/2022 και 5849/Β/2022 αντίστοιχα), με τις οποίες ορίστηκαν τα «Δικαιολογητικά και διαδικασία εγγραφής (και παραμονής) των Εθελοντικών Οργανώσεων και των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στο Ενιαίο Μητρώο Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας (Ε.Μ.Ε.Π.Π.)», σταμάτησε τη συνεργασία των Κυνηγετικών Οργανώσεων με τη Γ.Γ.Π.Π. και πρακτικά τις απέκλεισε από κάθε ενέργεια πολιτικής προστασίας. Έτσι, η αντιπυρική περίοδος 2023, ξεκινά με τη Γ.Γ.Π.Π. αποδεκατισμένη, καθώς όχι μόνο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, αλλά και πολλές άλλες εθελοντικές οργανώσεις αποκλείστηκαν αυθαίρετα από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας. 

Ο παράλογος αποκλεισμός των Κυνηγετικών Συλλόγων από το Ενιαίο Μητρώο Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, θα μειώσει αναίτια την αποτελεσματικότητα και τη δυναμική της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα, με δεδομένο το γεγονός πως οι κυνηγοί είναι η πιο άρτια οργανωμένη και θεσμικά αναγνωρισμένη ομάδα χρηστών του φυσικού περιβάλλοντος που βρίσκονται τακτικά στο φυσικό περιβάλλον και γνωρίζουν την τοπογραφία ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια