ΝΕΜΕΣΙΣ Α.Ε. κατά κυνηγών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνηγι με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ζητά από την πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των υβριδικών αγριογούρουνων. 

Η Νέμεσις, μεταξύ άλλων καλεί την κυβέρνηση, να σταματήσει την ολέθρια και ατελέσφορη όπως αναφέρει, πρακτική των διώξεων αυτών των ζώων, και τα πολιτικά κόμματα, αναγνωρίζοντας τους ισχυρισμούς της, να παρέμβουν προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε να σταματήσει η επ' ωφελεία των κυνηγετικών λόμπι!! εξαιρετικά επικίνδυνη για τους άγριους πληθυσμούς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:
«η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ, απέστειλε στις ηγεσίες των ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΑΤ, στις κατά νόμον αρμόδιες υπηρεσίες, στις ηγεσίες των Πολιτικών κομμάτων και στα ΜΜΕ τις πλήρως τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες θέσεις της, σχετικά με την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των υβριδικών αγριογούρουνων, ο οποίος παρατηρείται τα τελευταία χρόνια». 

«Η ραγδαία αύξηση αυτών των πληθυσμών που παρατηρείται ξαφνικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, δημιουργώντας προβλήματα, επιχειρείται να αποδοθεί ανακριβώς σε δήθεν ανεξέλεγκτες διασταυρώσεις οικόσιτων χοίρων ελεύθερης βοσκής με Ελληνικούς αγριόχοιρους, προκειμένου να συσκοτιστούν οι αιτίες της εμφάνισης του φαινομένου, το οποίο δεν αποτελεί ελληνικό προνόμιο, αλλά διεθνές καινοφανές φαινόμενο, το οποίο μαστίζει πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως την Ιταλία (εκεί εκτατικές εκτροφές χοίρων υπάρχουν μόνο στην Σαρδηνία) και την Γερμανία, όπου δεν υπάρχουν εκτατικές εκτροφές οικόσιτων χοίρων, αλλά και τον Καναδά, τις ΗΠΑ, (εκεί τα υβρίδια είναι υβρίδια Αμερικανικών φυλών οικόσιτων χοίρων με άγριους χοίρους, που για την αντοχή τους στο κρύο εκτράφηκαν αρχικά σε open door Καναδικές εκτροφές και σήμερα οι πληθυσμοί τους έχουν φθάσει μέχρι το Τεξας) κλπ 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο μαζικός αυτός υβριδισμός των αγριοχοίρων στην Ελλάδα οφείλεται είτε σε εγκληματικούς θηραματικούς εμπλουτισμούς με υβρίδια αγριοχοίρων (Πελοπόννησος κλπ), είτε σε προώθηση ημιεκτατικών και εκτατικών εκτροφών υβριδίων αγριόχοιρων οι οποίες κατέρρευσαν και τα ζώα εγκαταλείφθηκαν, είτε σε ατυχήματα όπου ζώα από τέτοιες open door εκτροφές διέφυγαν, ενώ ανάλογες είναι και οι αιτίες της μαζικής καινοφανούς εμφάνισης τέτοιων ζώων οπουδήποτε στον κόσμο παρατηρείται το φαινόμενο αυτό. 

Τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της πληθυσμιακής έκρηξης των υβριδικών αυτών ζώων με οριζόντια δίωξη των αγριόχοιρων από συνεργεία που συγκροτούνται από κυνηγούς στην Ελλάδα είναι λανθασμένα, αναποτελεσματικά (η διεθνής εμπειρία είναι ότι οπουδήποτε στον κόσμο λήφθηκαν, το αποτέλεσμα ήταν η διάσπαση των αγελών και η ανεξέλεγκτη χωρική διασπορά και πληθυσμιακή έκρηξη των ζώων), ενώ η συνέχιση τους ειδικά για την χώρα μας, συνιστά ευθεία απειλή για την ύπαρξη και επιβίωση των πληθυσμών του Ευρασιατικού αγριόχοιρου (sus scrofa) στην Ελλάδα. 

 Η ΝΕΜΕΣΙΣ καλεί την Ελληνική κυβέρνηση, να σταματήσει την ολέθρια και ατελέσφορη πολιτική πρακτική των διώξεων αυτών των ζώων, και τα πολιτικά κόμματα, αναγνωρίζοντας άμεσα και υπεύθυνα το πρόβλημα, να παρέμβουν, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε να σταματήσει η επ' ωφελεία των κυνηγετικών λόμπι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους άγριους πληθυσμούς του αγριοχοίρου και την ισορροπία των ενδιαιτημάτων της άγριας ζωής στην χώρα τακτική.
Ετσι μια δήθεν Περιβαλλοντική οργάνωση, στην προσπάθεια της να διεκδίκησει επιδοτήσεις, διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα βάλλοντας κατά των κυνηγών.

Όλα αυτά θα ήταν απλώς ένα γραφικό περιστατικό πριν μερικά χρόνια,  σήμερα όμως φαίνεται πως βρίσκουν απήχηση σε ένα μέρος της κοινωνίας μας.
Δυστυχώς σήμερα που η κοινωνία μας έχει αποχαυνωθεί από την καθιστική ζωή στις πόλεις, τα smartphone και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει χαθεί η ικανότητα κριτικής σκέψης και έτσι θέσεις σαν και αυτή γίνονται αποδέκτες και βρίσκουν οπαδούς. 

Σήμερα οι κυνηγοί πρέπει να απαντάμε σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που σκοπό έχει την απαγόρευση του κυνηγιού και κάθε άλλης δραστηριότητας που φέρνει τον σύγχρονο άνθρωπο κοντά στη φύση.
 Το κυνήγι είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να βάλει τον άνθρωπο μέσα στο φυσικό περιβάλλον και να του επιτρέψει να βιώσει την πραγματική υπόσταση της φύσης ως τμήμα της και όχι απλώς ως επισκέπτης όπως για παράδειγμα κάνουν οι πεζοπόροι.

Για αυτό άλλωστε μας στοχοποίησαν.
Γιατι θέλουν τον σύγχρονο άνθρωπο "προβατο" να κάθετε στον καναπέ του, να βλέπει τηλεόραση και να αγοράζει ότι του πλασάρουν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/4/23, 4:00 μ.μ.

    Όλα αυτά γίνονται γιατί οι κυνηγετικές οργανώσεις δεν ασχολούνται καν με το θέμα η δε ηγεσία των ομοσπονδιών αναλίσκονται πολιτικά κάνουν και καμία διαμαρτυρία και τέλος εάν δεν πάρουμε την υπόθεση κυνιγι στα σοβαρά και να αντιδράσουμε μαζικά το κυνήγι θα το απαγορέψουν οι χαρτογιακάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή