Απολογισμός Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τον Μάρτιο 2023


Ο πρώτος μήνας εκτός κυνηγετικής περιόδου δεν επηρέασε την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ

Οι θηροφύλακες ήταν κανονικά στο πεδίο ελέγχοντας πολίτες που βρίσκονταν στην ύπαιθρο. 
Συνολικά έγιναν 1.372 έλεγχοι σε συνολικά 92.545 χιλιόμετρα περιπολιών. Καταγγέλθηκαν επτά λαθροθηρίας τα οποία περιελάμβαναν θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, θήρα νύχτα στο καρτέρι, τοποθέτηση θηλιών και παράνομη εκπαίδευση. 
Δύο από αυτές τις μηνύσεις, μάλιστα, έγιναν ανήμερα στην εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 2023, δείγμα του ότι η ΚΟΜΑΘ μεριμνά ώστε κάθε μέρα να υπάρχει έξω στο πεδίο προσωπικό για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Παράλληλα οι θηροφύλακες συνέβαλλαν στο επιστημονικό και κοινωνικό έργο της ΚΟΜΑΘ με τη συμβολή τους στο έργο Life που συμμετέχει η ΚΟΜΑΘ, το Life ATIAS, ενώ θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ συμμετείχε σε εθελοντικό καθαρισμό του υγροτόπου στο Σάνη Χαλκιδικής μαζί με τοπικό σχολείο και τη Δασική Υπηρεσία. Φυσικά, στηρίχτηκαν για μια ακόμα φορά και οι κυνοφιλικοί αγώνες με την συμμετοχή θηροφυλάκων την Κυριακή 26 Μαρτίου στην επιτήρηση του αγώνα που διοργανώθηκε από τους κυνηγετικούς συλλόγους της ΠΕ Δράμας στην περιοχή της Προσοτσάνης. 

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΜΑΘ, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ενδυνάμωσης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και της επίλυσης προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν τοπικά, ξεκίνησε τις συναντήσεις με κατά τόπους θηροφύλακες και προέδρους Κυνηγετικών Συλλόγων. 
Εγιναν οκτώ συναντήσεις σε Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα (δύο συναντήσεις), Νέα Μουδανιά και Λαγκαδά, ενώ άλλες τέσσερις συναντήσεις θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο 2023.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια