Προεκλογική αντιπαράθεση για την εντομοφαγία στην Πολωνία.

Στην Πολωνία, τα δύο κυρίαρχα κόμματα αντάλλαξαν εκατέρωθεν κατηγορίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου, ισχυριζόμενα ότι η άλλη πλευρά σχεδιάζει να κατευθύνει τους κρεατοφάγους πολίτες στην κατανάλωση εντόμων και σκουληκιών, σύμφωνα με το Reuters.

 Πιο συγκεκριμένα, βουλευτές από τους κυβερνώντες εθνικιστές του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κατηγόρησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την κεντρώα Πλατφόρμα Πολιτών (PO), ότι σχεδιάζει να περιορίσει την κατανάλωση κρέατος και να το αντικαταστήσει με έντομα. 
 «Για τις επικείμενες εκλογές, οι πολιτικοί της PO θα πρέπει να γράψουν σε κάθε προεκλογική αφίσα “Αντί για κοτόπουλο, φάε ένα σκουλήκι”, γιατί αυτό είναι το πραγματικό εκλογικό τους πρόγραμμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής του PiS, Bartosz Kownacki. 
 

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TVP Info συνόδευσε τη συνέντευξη Tύπου του Kownacki με μια λεζάντα που ανέφερε: 
«Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης στους Πολωνούς: σκουλήκια αντί για κρέας». 

Η αντιδικία ξεκίνησε με αφορμή την προσχώρηση της Βαρσοβίας στο διεθνές δίκτυο C40, μια πρωτοβουλία 40 πόλεων ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η οποία προωθεί μέτρα όπως η κατανάλωση λιγότερου κρέατος. 

Ο δήμαρχος της Βαρσοβίας, Rafal Trzaskowski, αποτελεί ηγετικό πολιτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, δίνοντας πάτημα στους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος να εκτοξεύσουν τα πυρά τους. 

 Η PO απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζονται προτάσεις εξαναγκασμού των πολιτών σε μείωση της κατανάλωσης κρέατος και αντικατάστασή του με σκουλήκια. 
 Επέστρεψε, μάλιστα, τις κατηγορίες διά στόματος του ηγέτη της, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση «υποστηρίκτρια της σκουληκόσουπας», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ότι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της χώρας χορήγησε 1,37 εκατ. ευρώ σε ένα πρότζεκτ, που ονομάζεται «SmartFood», το οποίο περιελάμβανε την εκτροφή βρώσιμων εντόμων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια