Έληξε η κυνηγετική περίοδος 2022-2023


28 Φεβρουαρίου σήμερα του έτους 2023 και η κυνηγετική περίοδος 2022-2023 μόλις έληξε για την πλειονότητα των Ελλήνων κυνηγών, εκτός ελαχίστων εξερέσεων όπως η Εύβοια όπου το κυνήγι αγριογούρουνου θα γίνεται και τον Μάρτιο.

Η χρονιά που μας πέρασε χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους καλή, σε γενικές γραμμές. Ο χειμώνας ήταν αρκετά ήπιος, χωρίς ακραία φαινόμενα και με σωστή κατανομή των βροχοπτώσεων, ευνοώντας την κυνηγετική δραστηριότητα. 

Δυστυχώς για μια ακόμη περίοδο, είχαμε δυστυχήματα με νεκρούς κυνηγούς. 
Αυτό που χειροτέρεψε τη φετινή χρονιά είναι η ακρίβεια που μαστίζει την Ευρώπη και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα καύσιμα και τα φυσίγγια.
Επισης πρόβήμα αποτέλεσε και η επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα, κάτι που θα αποτελέσει κύριο πρόβλημα για εμάς τις επόμενες χρονιές. 

Ακόμα και στην  αποκλεισμένη γεωγραφικά Πελοπόννησο, απελευθερώθηκαν πριν μερικά χρόνια ημίαιμοι λύκοι, γεγονός που επαναλήφθηκε και φέτος από επιδοτούμενες "οικολογικές" οργανώσεις, που σίγουρα θα αναπαραχθούν με γοργό ρυθμό, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε κτηνοτρόφους και κυνηγούς. 
 
Σήμερα, είναι η τελευταία μέρα του κυνηγίου και κάθε κυνηγός καλό είναι κάνει τον απολογισμό της περιόδου, την αυτοκριτική του για να είναι καλύτερος την επόμενη χρονιά. 

Το σημαντικότερο είναι ότι το τέλος αυτό μας βρίσκει υγιείς, με το μυαλό και την ψυχή μας γεμάτα όμορφες εικόνες. 

 Δεν υπάρχει απογοήτευση για την λήξη του... Αφού θα ξαναπάμε! 
Άλωστε έχουμε και την παρηγοριά των εκπαιδευτικών.

Υγεία σε όλους, καλή αντάμωση του χρόνου!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια