Ε' Κ.Ο.Η. Νέα σύλληψη αλλοδαπών λαθροθήρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
06/02/2023 

Η προβλεπόμενη διαδικασία από την κείμενη νομοθεσία, ακολουθείται στην περίπτωση της σχηματισθείσας δικογραφίας σε βάρος δύο αλλοδαπών κυνηγών, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Θεσπρωτία από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στην Τ.Κ Πολυνερίου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά τις απογευματινές ώρες, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας, κλιμάκιο της Θηροφυλακής έκανε έλεγχο στα δύο άτομα. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο και οι δύο ασκούσαν θήρα με παραποιημένα όπλα, αφού σε κάθε ένα από αυτά υπήρχαν εντός της θαλάμης πέντε φυσίγγια, έναντι τριών, που είναι ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός. Κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια και οι άδειες θήρας που είχαν νομίμως εκδώσει εντός της ελληνικής επικράτειας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. 

Σε άλλο περιστατικό, 
Ένα άτομο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, που αφορά στην κατοχή κυνηγετικού όπλου και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία. 
Το περιστατικό έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών στη θέση «Άγιος Νικόλαος» της Τ.Κ Ροδαυγής του Δήμου Αρταίων όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εκτελώντας προγραμματισμένη περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε για έλεγχο. 
Ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε τον έλεγχο εντός του οχήματος, ωστόσο ο Θηροφύλακας εντόπισε στη θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, το οποίο και ελέγχθηκε. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, το κυνηγετικό όπλο ήταν «δεμένο» και έτοιμο προς χρήση, ενώ ήταν και παραποιημένο, καθώς έφερε εντός της θαλάμης τέσσερα φυσίγγια. 
Ο οδηγός και κάτοχος του όπλου αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια στη Θηροφυλακή, που προχώρησε στην κατάσχεση της άδειας θήρας και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. 

 Ιωάννινα 06/02/2023

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια