«Πυροβολημένοι» σκίουροι: μία ακόμα συκοφαντία κατά των κυνηγών έπεσε στο κενό.


Άνθρακας ο θησαυρός της κυρίας Μπομπολάκη η οποία μέσω facebook εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ανεδαφικούς συκοφαντικούς μύδρους για τους κυνηγούς, τις κυνηγετικές οργανώσεις και τη Δασική Υπηρεσία. 

 Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Ιανουρίου 2023 το μεσημέρι πολίτης ειδοποίησε θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ στην Πτολεμαΐδα ότι υπήρχαν δύο νεκροί σκίουροι (Sciurus vulgaris) στην άκρη της ασφαλτόστρωσης στην ΤΚ Καρυοχωρίου στο Δήμο Εορδαίας, τους οποίους εναπόθεσε ο πολίτης εκεί, μετά την περισυλλογή τους από το οδόστρωμα. 

Ο πολίτης μίλησε στον θηροφύλακα για τρύπες στο σώμα τους. Ο Θηροφύλακας περισυνέλλεξε τoυς σκίουρους και διαπίστωσε ότι ήταν πιθανά χτυπημένοι από διερχόμενο όχημα. 
Σε αυτό συνηγόρησε και η συζήτηση που είχε με δύο φύλακες γειτονικού φωτοβολταϊκού σταθμού, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν άκουσαν κάποιο πυροβολισμό. 
Ο θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ παρέδωσε τους σκίουρους μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα στο Δασαρχείο Κοζάνης διά μέσου του Δασονομείου Πτολεμαΐδας. 
Στο Δασονομείο, μάλιστα, κλήθηκε και ο ίδιος ο πολίτης ο οποίος δεν μπόρεσε να υποδείξει τις τρύπες στο σώμα των σκίουρων. 

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 έκπληκτοι διαπιστώσαμε στο facebook της κυρίας Μπομπολάκη, γνωστή στον οικολογικό χώρο για την αντικυνηγετική της ρητορική, ότι επιδιώκεται «…συγκάλυψη γιατί προφανώς τα σκότωσαν κυνηγοί…». 

Μάλιστα ανέφερε σε επόμενη ανάρτηση στις 4 Ιανουαρίου ότι «Θηροφυλακή κ Δασαρχείο έχουν πληροφορηθεί τους φόβους μας… ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ σε δικό μας κτηνίατρο, ΠΡΙΝ ενημερωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, οπότε δε μπορούν να παρουσιάσουν άλλα αντί άλλων μετά». 

Πράγματι οι σκίουροι μεταφέρθηκαν και σε ιδιώτη κτηνίατρο στην Πτολεμαΐδα με εκπρόσωπο του Αρκτούρου. 

Στις 10 Ιανουαρίου 2023 λάβαμε την από 5 Ιανουαρίου γνωμάτευση του ιδιώτη κτηνίατρου στον οποίο έστειλε τους σκίουρους η κυρία Μπομπολάκη. 

Σε αυτή ο κτηνίατρος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «…Πραγματοποιήθηκαν ακτινογραφίες στα δύο ζώα, καθώς και νεκροτομική εξέταση. Βρέθηκαν πολυάριθμα κατάγματα… χωρίς παρουσία ξένων σωμάτων (πχ βλημάτων). 
Επιπροσθέτως δεν έφεραν στα σώματά τους κάποια πύλη εισόδου ή εξόδου κάποιου βλήματος. 
Συνδυάζοντας τα παραπάνω… καθίσταται προφανές ότι απώλεσαν τη ζωή τους ως θύματα τροχαίου ατυχήματος». 

 Για μια ακόμα φορά οι συκοφαντίες της εν λόγω κυρίας έπεσαν στο κενό. Αυτή τη φορά, μάλιστα, έπεσε στην ίδια της τη φάκα με την γνωμάτευση του κτηνίατρου που επέλεξε για να προλάβει την υποτιθέμενη συγκάλυψη Θηροφυλακής ΚΟΜΑΘ και Δασικής Υπηρεσίας. 

Η ΚΟΜΑΘ καλεί την κυρία Μπομπολάκη να ανακαλέσει άμεσα τις συκοφαντικές της δηλώσεις και να ζητήσει συγγνώμη, επιφυλάσσεται δε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες αναφορικά με τη συκοφαντική αυτή δυσφήμιση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ, των Κυνηγετικών Οργανώσεων και των κυνηγών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια