Απαγορεύεται το κυνήγι στην καμένη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς


Στην απαγόρευση της θήρας για πέντε χρόνια, έως και τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2027-2028, σε έκταση δύο τμημάτων συνολικού εμβαδού 8.973,00 στρεμμάτων, στην καμένη περιοχή της Περιφερειακής Ζώνης Β του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, προχώρησε το Δασαρχείο Σουφλίου.

Τα περιγραφικά όρια των δύο τμημάτων ακολουθούν την εξής διαδρομή: 

Α) Έκταση εμβαδού 8.729,00 στρεμμάτων, στη δασική θέση που ξεκινάει από το ύψος του χωριού Λυκόφης, μέχρι το χωριό Λύρα και βρίσκεται ανατολικά της Ζώνης Α2 του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Από την Βόρεια έξοδο του χωριού Λυκόφης ακολουθεί την εθνική οδό, μέχρι τη διασταύρωση με το χωριό Λαγυνών. Κατευθύνεται νότια προς το χώρο αναψυχής Λαγυνών μέχρι να συναντήσει την αντιπυρική ζώνη, την οποία ακολουθεί με νότια κατεύθυνση, μέχρι το σημείο που τέμνεται με τα όρια της Ζώνης Α2 του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου (Μεγάλος Πυρήνας).

Στη συνέχεια ακολουθεί, με βόρεια κατεύθυνση τα όρια της Ζώνης Α2 του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, μέχρι τη βόρεια έξοδο του χωριού Λυκόφης που αποτελεί και το αρχικό σημείο.

Β) Έκταση εμβαδού 244,00 στρεμμάτων, στη δασική θέση Λύπα. Ξεκινάει από τη δυτική πλευρά του κέντρου ενημέρωσης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων περιοχών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), ακολουθεί το δρόμο Μονή – Δαδιάς Λυκότρυπα, μέχρι τη διασταύρωση του δρόμου Β’ κατηγορίας Δαδιάς – Στρατηγείου Λευκίμης και επιστρέφει ανατολικά στα όρια της Ζώνης Α2 του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, μέχρι το αρχικό σημείο εκκίνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στην Δασική Υπηρεσία, στην Αστυνομία, στην ΣΤ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Σχετική απόφαση: Απόφ. 426999/21-11-2022 (Β΄ 6081) Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου στην καμένη περιοχή της Περιφερειακής Ζώνης Β του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, του Δήμου Σουφλίου Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια