14χρονος σκότωσε τον αδερφό του. Τον πέρασε για αγριογούρουνο


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο το πρωί ο 14χρονος που ομολόγησε αργά το απόγευμα ότι σκότωσε τον αδελφό του χθες στη θέση Λούτσα, στη Μάνδρα.

Ο ανήλικος μιλώντας αρκετές φορές στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σήκωσε την καραμπίνα και τελικά πυροβόλησε τον 17χρονο αδελφό του. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο ανήλικος άλλαζε τα λεγόμενα του αλλά στην τελική του περιγραφή ήταν ακριβής. 

«Όλα όσα περιέγραψε, ταιριάζουν με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει στην αυτοψία που κάναμε» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. 

Η κυνηγητική καραμπίνα βρέθηκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το μαντρί της οικογένειας.  Το μόνο που απομένει για να κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης είναι η νεκροτομή που θα γίνει αύριο το πρωί.

 «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο ιατροδικαστής να μας πιστοποιήσει τον αριθμό των βολών που δέχτηκε το παιδί και η απόσταση από την οποία πυροβολήθηκε. 

 Μαζί με τον ανήλικο στον εισαγγελέα θα παραπεμφθεί και ο πατέρας για παράβαση του νόμου περί όπλων και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. 


 Καταγγελίες για σωματική κακοποίηση από τον πατέρα

 Νωρίτερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό με τον νεκρό 17χρονο στη Μάνδρα, ξεκαθαρίζοντας πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του». 

 Παράλληλα, επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των οκτώ παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου. 

 Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

 «Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανών να είχε σωθεί η ζωή του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους. 

 Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση. 

 19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο. 

 20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.» 


ΠΗΓΗ: zougla.gr 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια