Ανησυχία κυνηγών και κτηνοτρόφων στην Εορδαία για επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα & ποιμενικά


Σε ένα φαινόμενο που προβληματίζει τους κυνηγούς αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, κ. Βασίλης Κοσμίδης και αφορά την απώλεια κυνηγετικών σκύλων από επιθέσεις λύκων. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που κυνηγοί βρήκαν τα κυνηγόσκυλά τους κατασπαραγμένα από λύκους, σε κοντινή μάλιστα απόσταση από τους ίδιους. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί να συμβαίνει όλο και πιο συχνά τα τελευταία δύο χρόνια.
Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας έχουν χάσει κυνηγόσκυλα, με αυτό τον τρόπο, τουλάχιστον 10 μέλη, ενώ η απώλεια των σκυλιών σε αριθμό αγγίζει τα 20 την τελευταία διετία.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Κοσμίδης, έχει διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση στον πληθυσμό των λύκων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους ίδιους, αλλά και στους κτηνοτρόφους.

Το ίδιο φαινόμενο αναφέρουν και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Λύκοι έχουν επιτεθεί σε τσομπανόσκυλα. Συνήθως ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική, απομονώνοντας σκυλιά και πραγματοποιώντας επιθέσεις ως αγέλη κι όχι μεμονωμένα. 

Τόσο οι κυνηγοί όσο και οι κτηνοτρόφοι πιστεύουν ότι οι λύκοι θεωρούν πλέον τα σκυλιά ως μια εύκολη λεία, γιατί δεν τα σκοτώνουν απλά, αλλά τρέφονται με αυτά.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια