Αποτελεσματικό το έργο των Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ τον Οκτώβριο του 2022


Πολύπλευρο και αποτελεσματικό το έργο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ τον Οκτώβριο του 2022 

Για έναν ακόμα μήνα συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της προληπτικής και κατασταλτικής λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης. Στο κομμάτι της πρόληψης ελέγχτηκαν 5.353 κυνηγοί και άλλοι πολίτες που κινούνται στους ορεινούς και αγροτικούς χώρους, που αντιστοιχεί σε 77% περισσότερους ελέγχους σε σχέση τον Οκτώβριο 2021.
Επίσης, οι περιπολίες των θηροφυλάκων αντιστοιχούν σε 98.463 χιλιόμετρα, μειωμένα κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Σε κατασταλτικό επίπεδο, οι μηνύσεις τον φετινό Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 67% σε σχέση με το 2021. Έγιναν συνολικά 25 μηνύσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μηνύσεις για θήρα χωρίς άδεια θήρας, θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, θήρα με παγίδες-θηλιές-ομοιώματα-ηχομιμητικές συσκευές και νυχτερινή λαθροθηρία. 

Οι Θηροφύλακες και οι Επιστημονικοί συνεργάτες της ΚΟΜΑΘ συμμετείχαν στις δράσεις του έργου LIFE ATIAS (LIFE18/NAT/GR/000430) στο οποίο είναι εταίρος η ΚΟΜΑΘ με κατά τόπους καταμετρήσεις, όπως προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
Επιπλέον οι θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ συνόδευσαν μαθητές σχολείων, σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη και της Επανωμής μετά από αίτημά των εκπαιδευτικών. Άμεση ήταν η ενεργοποίηση Θηροφύλακα στην περισυλλογή λύκου από τροχαίο ατύχημα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. 

Τέλος, σημαντική είναι έως και σήμερα η συμβολή των Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ στη φωτιά σε δύσβατο μέρος του Παπίκιο όρους. Ομάδα Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Εκπρόσωπο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χαλβατζή Παναγιώτη συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και οδηγούν πεζοπόρες ομάδες της πυροσβεστικής από δύσβατα μονοπάτια για την κατάσβεσή της.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια