Κάμερες στο δάσος προτείνει το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Οι Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών καλούν το κράτος να λάβει άμεσα μέτρα με τοποθέτηση καμερών για την επίβλεψη περιοχών και δρόμων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της δηλητηρίασης σκύλων. 

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Νικόλας Προδρόμου, μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι εξήγησε ότι «είναι ένα θέμα που δεν έχει τέλος, δεν είναι μόνο αυτά τα περιστατικά, εδώ και χρόνια βλέπουμε να γίνεται αυτό το φαινόμενο ολοένα και μεγαλύτερο. Επιτήδειοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να τοποθετούν φόλες για πάρα πολλούς λόγους σε διάφορα σημεία».
Πρόσθεσε ότι «το βλέπουμε κυρίως σε περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός θηραμάτων. 

Φόλες τοποθετούνται για πολλούς λόγου. Δεν θα τους χαρακτηρίσω κυνηγούς, θα τους χαρακτηρίσω απάνθρωπα άτομα, απλά κάτοχοι άδειας μόνο. Είναι αυτοί που θέλουν να κυνηγήσουν σε συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να υπάρχει άλλος και τοποθετούν φόλες εκεί. Έχουμε συναντήσει επίσης πολλές φορές από μεμονωμένες οικίες, έχουμε δει πολλές φορές από ένα χώρο που έχει δέντρο, να τοποθετούν στον εξωτερικό χώρο φόλες». 

 Το πρόβλημα θα συνεχίσει να μεγαλώνει γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα. Υπάρχει λύση αλλά εμείς στην Κύπρο είμαστε 100 χρόνια πίσω.
Είναι «κλειδωμένη» στο ντουλάπι της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Είναι απαράδεκτο να μην επιτρέπεται από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να μπορούν να τοποθετήσουν κάμερες, ώστε να είναι φυλασσόμενοι αυτοί οι βιότοποι όχι μόνο για τις φόλες αλλά και για τις πυρκαγιές, τα σκουπίδια, το κόψιμο των δέντρων κτλ. 

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια