Πρόστιμο 15.600 € επειδή χτυπούσε με ρεύμα το σκύλο του


Συνελήφθη χθες (07.10) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου ένας Έλληνας κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

 Προηγήθηκε διερεύνηση δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ταυτοποίηση στοιχείων ατόμου εικονιζόμενου σε βίντεο να έχει τοποθετήσει ηλεκτροφόρο κολάρο σε σκύλο προκαλώντας του ηλεκτροσόκ. 

67χρονων 
Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία των αστυνομικών, στο σπίτι του κρητικού ηλικίας 67 ετών, αυτός δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του δεσποζόμενου ζώου το οποίο δεν έφερε κωδικό ηλεκτρονικής αναγνώρισης (τσιπ) και στερούταν βιβλιαρίου υγείας.
 Στον 67χρονο επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 15.600 ευρώ. 

Σήμερα ακολουθώντας τη διαδικασία του αυτοφώρου, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή. 

Κατά την απολογία του ο 67χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να κακοποιήσει το ζώο, ενώ το ηλεκτρικό κολάρο το προμηθεύτηκε από το διαδίκτυο, για λόγους εκπαίδευσης.

 Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι τα ΜΜΕ που προβάλουν το γεγονός,  έχουν θολώσει τη φωνή του μάρτυρας και δεν κανουν καμία αναφορά στο ποιος βιντεοσκοπεί το συμβάν. 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια