Μπομπολάκη κατά Αντιδήμαρχου

Επανεμφανίσθηκε προσφάτως η κα Μπομπολάκη, αυτή τη φορά επιτιθέμενη κατά αντιδημάρχου Μεγαλόπολης επειδή προσπάθησε να απομακρύνει δεκάδες αδέσποτους σκύλους και γάτες από οικία μέλους "φιλοζωικού συλλόγου".

Η κα Μπομπολάκη είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και έγινε γνωστή στον κυνηγετικό κόσμο τον Μάιο του 2021, όπου μη έχοντας επιχειρήματα, στην προσπάθειά της να λασπολογίσει εναντίων μας δήλωσε πως οι ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ και έτσι οι αγριόχοιροι μπαίνουν στις πόλεις.

Σε αυτή τη γειτονιά της Μεγαλόπολης, έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια μια εστία μόλυνσης και όχλησης των κατοίκων της περιοχής, λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων που διαμένουν κλειδωμένα σε αυλή σπιτιού, μέσα στην πόλη!
Έτσι εργαζόμενοι του δήμου, μετά από εισαγγελική διάταξη, παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου πήγαν στην εν' λόγω κατοικία της "φιλόζωου", την κάλεσαν έξω όπου ενημερώθηκε ξανά για την εισαγγελική διάταξη και προσπάθησαν να συλλέξουν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν κλειδωμένα στην αυλή.
Τότε η ιδιοκτήτρια της κατοικίας και μέλος "φιλοζωικού" συλλόγου αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας συνεχώς, εκτός των άλλων πως έχει πίεση και θα την αρρωστήσουν.
Εκεί συμφωνά με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Αντιδήμαρχος της ζήτησε ήρεμα να πάρει το χάπι της πίεσης για να συνεχιστεί η κουβέντα. Η "φιλόζωος" συνέχισε τις φωνές και έτσι οι εργαζόμενοι του δήμου αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρώσουν την συλλογή των ζώων.


Αργότερα η
πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαστρεβλώθηκαν τα πραγματικά γεγονότα και με υπερβολές και χαρακτηρισμούς, έκανε επίθεση στο δήμο που τόλμησε να εφαρμόσει την εισαγγελική παραγγελία, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια της"φιλοζωικής" κοινότητας και όχι μόνο.
Δεν ανέφερε όμως ούτε φαίνεται να ενδιαφέρει τους δήθεν φιλόζωους, σε τι συνθήκες ζουν αυτά τα σκυλιά κλειδωμένα μέσα στην αυλή, ούτε πως διαβιούν οι κάτοικοι της γειτονιάς μέσα σε τόσες ακαθαρσίες και γαβγίσματα.

 

Δείτε την ανακοίνωση - επιστολή της Π.Φ.Π.Ο

ΠΡΟΣ
1. τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης,
2. τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Σακκελαριάδη, 
 
Κοιν:
1. Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΣ , κ. Σ Πέτσα,
2. Αντιεισαγγελέα Α.Π., κα. Α. Μασούρα,
3. Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης,
4. Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων ΥΠΕΣ,
5. Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας,
6. Α.Τ. Μεγαλόπολης,
7. Εκπροσώπους της 5μελούς επιτροπής,
8. ΜΜΕ

Θέμα: Παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες του Αντιδημάρχου Μεγαλόπολης κ. Σακκελαριάδη, κτηνίατρου, και αήθεις εκφράσεις του, όπως «να πάρετε τα χάπια της πίεσης»

Αξιότιμες Κυρίες κ Κύριοι, 
 
Αυτή ήταν η τελική απάντηση του Αντιδημάρχου, που συνοδεύτηκε από ένα ηχηρό κλείσιμο του τηλεφώνου, στη τηλεφωνική επικοινωνία που προσπάθησε να έχει η ΠΦΠΟ χθες το απόγευμα, αναφορικά με την απομάκρυνση αύριο μεγάλου αριθμού σκύλων από την οικία της Φ.Κ., πρώην προέδρου του φιλοζωικού Μεγαλόπολης, ο οποίος δεν υφίσταται πλέον.
Για την ιστορία του θέματος τα ζώα αυτά τα « φόρτωσε» στην Φ.Κ. η προηγούμενη Δημοτική Αρχή , όταν η Κτηνιατρική Υπηρεσία σφράγισε το χώρο που τα είχε, τα παλιά σφαγεία, πραγματικά «σφαγεία» για τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, που ζούσαν εκεί μέσα μια βασανιστική ζωή.

Την Παρασκευή 02/09 η Φ.Κ. επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ενημερώνοντάς την, ότι ο Δήμος αρνείται να της πει πού θα πάνε τα ζώα αύριο, που θα τα απομακρύνει ο Δήμος, αφού τα έχει τόσο καιρό μαζί της και ανησυχεί γι αυτά. Να σημειώσουμε, ότι τα ζώα αυτά απομακρύνονται με Εισαγγελική Διάταξη, η οποία εκδόθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, ήτοι τον Μάρτιο του 2021, παρέμενε ανεκτέλεστη και οι αρμόδιοι του Δήμου την ενεργοποιούν τώρα, προφανώς για να εξυπηρετήσουν κάποιο/ους καταγγέλλοντα/ες, όπως κατά πάγια τακτική κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων.
Αφού επισημάνουμε, ότι η 5μελης επιτροπή του Δήμου δεν λειτουργεί, η ΠΦΠΟ λόγω του σοβαρού, άμεσου και εκτάκτου θέματος επικοινώνησε με τον εν λόγω Αντιδήμαρχο και κτηνίατρο, με μοναδικό στόχο να μάθουμε, που θα πάνε τόσα ζώα. Θεωρούμε δε σκόπιμο να αναφέρουμε και τα παρακάτω :
1. Στο άκουσμα της λέξης φιλοζωική ομοσπονδία ο κύριος αυτός ήταν σα να τον κτύπησε κεραυνός. Άρχισε να εκνευρίζεται αμέσως, να φωνάζει , να ισχυρίζεται πράγματα που δεν στέκουν νομικά, χωρίς καν να ακούει τον αντίλογό μας .
2. Επικαλείτο ωρυόμενος συνέχεια την εισαγγελική παραγγελία, στην οποία ο Δήμος δεν πειθάρχησε επί ενάμιση χρόνο και αποφάσισε να την εκτελέσει τώρα.
3. Επικαλείτο επίσης παρελκυστικά την εισαγγελική παραγγελία για να μην απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημά μας, πού θα πάνε τα ζώα, ενώ η εισαγγελική διάταξη διέταζε μόνο την απομάκρυνση χωρίς να ορίζει που θα πάνε αυτά, αφού αυτό το ορίζει ο αστικός νόμος, ούτε τον καλούσε φυσικά να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει την νομοθεσία.
4. Η αγένειά του, ο μη σεβασμός προς τον συνομιλητή του, ο ετσιθελισμός του δηλώνουν τον πολιτισμό του και καθιστούν σαφές, ότι δεν μπορεί να διαχειρίζεται τόσο ευαίσθητα θέματα, που έχουν να κάνουν με την ίδια έννοια της ζωής.

Ζητάμε και απαιτούμε να εφαρμοστεί ο νόμος και:
 Να συγκληθεί άμεσα η αδρανοποιημένη 5μελής επιτροπή, να ενημερωθεί για κάθε πτυχή του θέματος και να αποφασίσει.
 Να απομακρυνθούν τα ζώα, μόνο όταν θα έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι και σύννομοι χώροι και πρωτίστως όταν οι χώροι αυτοί πληρούν στο ακέραιο την ευζωία των ζώων αυτών.
 Να μην αγγίξουν σήμερα ούτε τρίχα από τα ανυπεράσπιστα ζώα. Ζητάμε από τους 2 εκπροσώπους των φιλοζωικών συλλόγων να μεταβούν αύριο πρωί και έγκαιρα για να τα προστατεύσουν από τον ετσιθελισμό ακατάλληλων και απαράδεκτων αντιδημάρχων.

Τέλος ζητάμε από την Εισαγγελία να ελέγξει και να αποδώσει ευθύνες, αν υπάρχουν, γιατί ο Δήμος δεν εκτέλεσε και απείθησε στην εισαγγελική εντολή επί 18 μήνες και τι τον ώθησε να το κάνει τώρα και με αυτόν τον παράνομο τρόπο. Ζητάμε από την Εισαγγελία, να μην επιτρέψει τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα χρησιμοποιεί, όπως θέλει ο κάθε απαράδεκτος Δήμαρχος , Αντιδήμαρχος, ή κάθε εμπλεκόμενη αρχή. 


Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (80 Σωματεία) 
 
Η Πρόεδρος Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Η Γραμματέας Χριστίνα Νομικού
 
Η κα Μπομπολάκη σε πρόσφατη συνάντηση με τον κο Αμυρά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

1 Σχόλια