Αγρίνιο: Λαθροκυνηγός έστηνε παγίδες για αγριογούρουνα

Μετά από πολύωρη διακριτική παρακολούθηση οι Αρχές βρήκαν τον άνδρα ο οποίος κρατώντας όπλο πήγε να ελέγξει αν είχε πιαστεί κάποιο αγριογούρουνο.

Μπορεί η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων να προκαλεί προβλήματα ακόμη και σε αστικές περιοχές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται το κυνήγι τους, πόσο μάλλον με παράνομα μέσα όπως οι παγίδες που είχε στήσει ένας λαθροκυνηγός στο Αγρίνιο. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που τους είχαν δοθεί για κάποιον που έστηνε στην περιοχή Γουριώτισσα του δήμου Αγρινίου κλουβιά με δολώματα για να παρασύρει αγριογούρουνα, οι ομοσπονδιακοί θηροφυλακες της Δ ‘ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, από την Αιτωλοακαρνανία την Ευρυτανία και τη Φωκίδα, έκαναν έρευνα και εντόπισαν δυο παγίδες για τη σύλληψη άγριων θηραμάτων. 

 Μετά από πολύωρη διακριτκή παρακολούθηση, είδαν να εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος πήγε κρατώντας όπλο στα χέρια να ελέγξει αν είχε πιαστεί κάποιο αγριογούρουνο στις παγίδες και τον συνέλαβαν. 
Τόσο οι παγίδες όσο και το όπλο κατασχέθηκαν και ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια