Σύλληψη λαθροθήρα στον Αμβρακικό

Με 18 πάπιες στον… ώμο- εκ των οποίων τα έξι ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση- πιάστηκε τις προηγούμενες μέρες ένας λαθροκυνηγός στον υγρότοπο του Αμβρακικού. 

Ο δράστης εντοπίστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων και περιπολιών

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, είχε θηρεύσει 18 παπιά, τα έξι εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση. Το σύνολο των θηραμάτων κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το σύνολο των παραπάνω αδικημάτων. 

«Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον υγρότοπο του Αμβρακικού, όπως και σε αυτόν της Σαγιάδας, είναι καθημερινή και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με την παράλληλη ενίσχυση και των μέσων, που αναμένεται να αποκτηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης προτεινόμενων δράσεων απόκτησης μικρών και ευέλικτων σκαφών (χόβερκραφτ), κατάλληλων για την κίνηση στους υγρότοπους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ε’ ΚΟΗ.

Βέβαια πρέπει και πάλι να κατηγορήσουμε τα μεγάλα ΜΜΕ για παραπληροφόρηση του κοινού, καθώς στα άρθρα τους για το παραπάνω γεγονός αποκαλούν κυνηγό τον λαθροθήρα!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια