Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: «Πιάστηκε» λαθροθήρας στο Κάψια


Μετά από καταγγελίες για νυχτερινή παράνομη θήρα λαγών και αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Κάψιας του Δήμου Τρίπολης, οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Δημητσάνας, Τροπαίων και Μεγαλόπολης εντόπισαν το βράδυ της 11/6/22 ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην εν λόγω περιοχή. 
Αφού το παρακολούθησαν για αρκετή ώρα διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του σταματούσε ανά διαστήματα και φώτιζε με φορητό προβολέα τους παρακείμενους αγρούς, με προφανή σκοπό την εξεύρεση θηραμάτων. 
 Έπειτα από λίγο κατάφεραν να προσεγγίσουν το όχημα αυτό και το ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν τον νόμιμο έλεγχο κατά την διάρκεια του οποίου διαπίστωσαν ότι ο λαθροθήρας αυτός είχε δίπλα του, στο κάθισμα του συνοδηγού, ένα κυνηγετικό δίκαννο και ένα αεροβόλο (αμφότερα γεμάτα και έτοιμα προς χρήση). Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση οχήματος, μέσων παρανόμων θήρας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον του στην Δασαρχείο Τρίπολης, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

arcadiaportal.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια