Τραγωδία σε κυνήγι αγριογούρουνου: Συνελήφθη 70χρονος


Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 7 και 30 το πρωί του Σαββάτου, σε δασική έκταση, στο Λιθότοπο των Σερρών 

 Ενα ακόμη συμβάν με νεκρό στη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου, αυτή τη φορά νεκρός έπεσε από τα πυρά άλλου κυνηγού ένας 82χρονος, ενώ ο ακούσιος δράστης των μοιραίων πυροβολισμών, ένας 70χρονος, συνελήφθη από την αστυνομία και οδηγείται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. 

 Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου, σε δασική έκταση, στο Λιθότοπο των Σερρών. Ο 80χρονος, που καταγόταν από την Ηράκλεια Σερρών, η οποία βυθίστηκε στο πένθος, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν δέχθηκε πυρά από την καραμπίνα του 70χρονου κυνηγού, ο οποίος τον εξέλαβε ως θήραμα. 
Από τις καταθέσεις των άλλων κυνηγών και την αυτοψία της Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο 82χρονος είχε ξεκινήσει για κυνήγι αγριογούρουνου με την παρέα άλλων τριών κυνηγών με σκοπό τα αγριογούρουνα. 

 Ο 70χρονος από την πλευρά του είχε φθάσει στην δασική περιοχή του Λιθότοπου μόνος τους. Σε κάποια στιγμή που η ομάδα των τεσσάρων είχε πάρει θέσεις για το κυνήγι, τότε έπεσε ο πυροβολισμός από τον 70χρονο ο οποίος θεώρησε ότι έριχνε σε θήραμα. Αλλόφρονες οι άλλοι κυνηγοί έτρεξαν στον τραυματία και κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 
Οι τραυματιοφορείς παρέλαβαν τον 82χρονο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Σερρών, όπου όμως οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Από την εξέτασή του, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα. Έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ηράκλειας Σερρών. 
 Για το νέο τραγικό δυστύχημα στη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου, η Αστυνομία εξέδωσε την πάρα κάτω ανακοίνωση: «Σε δασική περιοχή στο Λιθότοπο Σερρών, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, 70χρονος ημεδαπός, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 82χρονου ημεδαπού, που επίσης κυνηγούσε στην περιοχή. 
Ο 70χρονος συνελήφθη και η κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα κατασχέθηκε. 

 Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας». Το νέο δραματικό συμβάν έρχεται να θυμίσει το ανείπωτο δράμα που βίωσε ένας 16χρονος στις 2 Ιανουαρίου, όταν στη διάρκεια οικογενειακής εξόδου για κυνήγι κατά λάθος πάτησε τη σκανδάλη με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 33χρονος θείος του. 
Μόλις το ευαίσθητο παιδί αντελήφθη τι συνέβη έστρεψε το κυνηγετικό όπλο στον εαυτό του. 
Μέσα σε σκηνές αλλοφροσύνης, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της ΄Αρτας όπου μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 
Το παρήγορο είναι ότι λίγες ημέρες μετά με τη βοήθεια των γιατρών κατάφερε να βγει από την ΜΕΘ και προσπαθεί ακόμη να ανακτήσει τις δυνάμεις του, τόσο τις σωματικές όσο και τις ψυχικές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια