Δημοψήφισμα για πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού ζητάει το Κόμμα για τα Ζώα

Το Κόμμα για τα Ζώα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά να απαγορευτεί το κυνήγι, με αφορμή την κυνηγετική τραγωδία στην Άρτα. 

 Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Στην Άρτα, ένας ανήλικος κυνηγός περνάει για θήραμα και σκοτώνει τον θείο του, πριν αυτοπυροβοληθεί ο ίδιος! 

Πριν λίγες ημέρες, στην Κύπρο, ένας άλλος ανήλικος κυνηγός πυροβολεί κατά λάθος στο κεφάλι και σκοτώνει τον πατέρα του! Και να που η κοινωνία… ανακαλύπτει ξαφνικά έκπληκτη πως το κυνήγι… σκοτώνει! 

 Μα το κυνήγι είναι συνυφασμένο με τον θάνατο. Αυτός είναι ο σκοπός του, ο λόγος ύπαρξής του, η πηγή της «ψυχαγωγίας» που προσφέρει: 

 • Το κυνήγι σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες «νόμιμα» θηράματα, αφανίζοντας οικογένειες, συντροφιές και άτομα που είχαν την ατυχία να ανήκουν σε είδη «επικηρυγμένα» από την Ελληνική Πολιτεία.

 • Σκοτώνει εξίσου ως «λαθροθηρία», πολλά σπάνια, απειλούμενα ή υπό εξαφάνιση ζώα, σε «προστατευμένες» περιοχές, σε «απαγορευμένα» ωράρια κ.λπ. 

 • Ενίοτε, σκοτώνει και ανθρώπους. Μπορεί να αλληλοσκοτώνονται οι κυνηγοί μεταξύ τους -όπως στην Άρτα και στην Κύπρο- ή να δολοφονούνται άλλοι, ανύποπτοι πολίτες, που τόλμησαν να παραβιάσουν την «κάλυψη πυρός» που επιβάλλεται στην ελληνική ύπαιθρο κατά την «κυνηγετική περίοδο» και πέραν αυτής.

 Αλλά τι να κάνουμε, αυτό το «χόμπι», έχει «παράπλευρες απώλειες»! Δημοψήφισμα για το κυνήγι! Το κυνήγι είναι εξ ορισμού μία θανατηφόρα, περιθωριακή, αναχρονιστική, απολίτιστη, βάναυση, αντιοικολογική, ρυπογόνα δραστηριότητα που οφείλει να απαγορευτεί αμέσως. 

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα ζητάμε να γίνει δημοψήφισμα για την απαγόρευση του κυνηγιού στην Ελλάδα, για να τελειώνουμε πια με αυτή τη μάστιγα! 

 Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα είναι εδώ για να επιβάλει αυτή την απαγόρευση. Για να νιώσουν οι πολιτικοί μας πως δεν τους απειλούν μόνο οι κυνηγοί με «πολιτικό κόστος»! Πολιτική δύναμη -και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη- έχουμε όλοι εμείς φιλόζωοι, οικολόγοι, φυσιολάτρες, βίγκαν και φυτοφάγοι.

 Ας μιλήσουμε -επιτέλους!- στην εξουσία στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει, αυτή των ψήφων και της εκλογικής δύναμης.

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους: www.animalpolitics.gr/neo/skotwnei-to-kunigi-vrexei-to-nero-

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια