Άρτα: «Έτσι σώσαμε τον 16χρονο Γιάννη» – Αποκαλύψεις των γιατρών για το παιδί από το ματωμένο κυνήγι

Η υπόθεση με τον αυτοτραυματισμό του 16χρονου παιδιού σε κυνήγι συγκλόνισε την Άρτα και όλη την Ελλάδα. 

Ο 16χρονος σκότωσε κατά λάθος τον θείο του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, προκαλώντας ένα εξαιρετικά σοβαρό τραύμα, λίγα χιλιοστά μακριά από την καρδιά του.

 Η μάχη των γιατρών έφερε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα και πλέον γίνεται ο απολογισμός. 
 Σε κρίσιμη κατάσταση είχε μεταφερθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Άρτας ο 16χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον 33χρονο θείο του στο κυνήγι, ενώ μόλις αντιλήφθηκε πως ήταν νεκρός, έστρεψε την κάνη στον εαυτό του και αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. 

 Ο νεαρός υποβλήθηκε σε πνευμονεκτομή και για σχεδόν μία εβδομάδα νοσηλεύθηκε σε σταθερή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 Στη συνέχεια για περίπου άλλη μία εβδομάδα στην Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου, απ’ όπου πήρε εξιτήριο στις αρχές της εβδομάδας. Ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Άρτας, Παύλος Στασινός, εξηγεί στο karvasaras.gr, τον τρόπο που ο 16χρονος βγήκε νικητής στη μάχη της ζωής του. 

«Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου λάβαμε κλήση από το ΕΚΑΒ ότι επέβαινε άτομο σε βαριά κατάσταση από πυροβολισμό.
Πραγματικά, ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. 
Δυστυχώς στο νοσοκομείο Άρτας και ειδικά στην χειρουργική κλινική έχουμε μεγάλη έλλειψη ιατρών και εφημέρευα μόνος μου με μία αγροτική ιατρό. Κάλεσα αμέσως τους συναδέλφους, τον κύριο Παπαμιχαήλ και τον κύριο Μόσχο, δύο ειδικευόμενους, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο περιστατικό. 
Επρόκειτο για ένα θωρακοχειρουργικό περιστατικό, από τα οποία δεν αναλαμβάνει το νοσοκομείο Άρτας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης όμως αναλάβαμε το ρίσκο να τον χειρουργήσουμε, γιατί θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τη ζωή του κατά τη διακομιδή». 

 «Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις σταθμίζουμε τα υπέρ και τα κατά του να μπει χειρουργείο ή να διακομισθεί ο ασθενής. Έχουμε βασικές γνώσεις θωρακοχειρουργικής και έχουμε ξανά χειρουργήσει επείγοντας θωρακοχειρουργικά περιστατικά, ποτέ τακτικά. Πρυτάνευσε η λογική ο 16χρονος να μπει στο χειρουργείο, αφού θεωρήσαμε ότι θα ήταν πιο ασφαλές για το παιδί». 

 «Η πορεία του ήταν σταθερή. Μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείρας για περίπου πέντε ημέρες και μετά στην χειρουργική κλινική, για να πάρει τελικά εξιτήριο προχθές».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια