Το Χονγκ Κονγκ ξεκινά το κυνήγι αγριόχοιρου - Φόβοι για τη δημόσια ασφάλεια


Την περασμένη εβδομάδα, ένα αγριογούρουνο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό και του δάγκωσε το πόδι

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ συνέλαβαν και έκαναν ευθανασία σε επτά αγριόχοιρους στο πλαίσιο εκστρατείας για τη μείωση του πληθυσμού τους σε αστικές περιοχές γύρω από το οικονομικό κέντρο. 

 Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την επίθεση ενός αγριόχοιρου σε αστυνομικό την περασμένη εβδομάδα. Η αλλαγή πολιτικής από τις αρχές για τον έλεγχο των ζώων προκύπτει και από την τακτική ορισμένων που εντοπίστηκαν να ταΐζουν τα ζώα μέσα στον αστικό ιστό. 
 «Οι κτηνίατροι χρησιμοποίησαν βελάκια από ειδικά όπλα για να πιάσουν επτά αγριόχοιρους», ανέφερε σε δήλωση το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας, Αλιείας και Προστασίας Ζώων (AFCD). 

 Πρόσθεσε ότι τα ζώα στην κατοικημένη περιοχή, που απέχει λιγότερο από 30 λεπτά οδικώς από την καρδιά της οικονομικής ζώνης, ήταν «συνηθισμένα να περιφέρονται κατά μήκος του δρόμου και να αναζητούν φαγητό από τους περαστικούς ή ακόμα και να κυνηγούν οχήματα». 

 Την περασμένη εβδομάδα, ένα αγριογούρουνο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό και του δάγκωσε το πόδι, τραυματίζοντάς τον. 
Η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, προειδοποίησε ότι θα αυξήσει τις ποινές για όσους ταΐζουν τους αγριόχοιρους. Περίπου 30 επιθέσεις αγριόχοιρων έχουν αναφερθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές. 
 Η πολιτική του Χονγκ Κονγκ ήταν να αιχμαλωτίζει τα ζώα, στη συνέχεια να τα στειρώνει και να τα μετεγκαθιστά σε απομακρυσμένες, ακατοίκητες περιοχές. 
 Η πόλη φιλοξενεί περίπου 3.000 αγριογούρουνα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Δεν πρόκειται δε, για προστατευόμενο είδος. 
 Κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί αγριόχοιροι σε τρένα του μετρό ή να περιμένουν να ανάψει πράσινο το φανάρι στις διαβάσεις πεζών δίπλα στο λιμάνι. 
 Στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού πέρυσι, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι του Χονγκ Κονγκ δούλευαν από το σπίτι, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με μια οικογένεια αγριόχοιρων να λούζεται σε ένα σιντριβάνι ανάμεσα στους ουρανοξύστες της οικονομικής περιοχής. Η αλλαγή της πολιτικής από τις αρχές έχει πυροδοτήσει ωστόσο, επικρίσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων. 

 Ο Ρόνι Γουόνγκ, εκπρόσωπος της ομάδας Hong Kong Wild Boar Concern Group, είπε ότι το πρόβλημα με τους αγριόχοιρους προκλήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία δεν κατάφερε να διαθέσει πόρους για να αντιμετωπίσει τα ζώα ειρηνικά. «Τώρα τα ζώα πρέπει να πληρώσουν για το κόστος», σημείωσε. 

 Η Λαμ είπε αυτή την εβδομάδα ότι κατάλαβε ότι πολλοί στο Χονγκ Κονγκ αγαπούν τα άγρια ​​ζώα, αλλά «τελικά, η κοινωνία μας πρέπει να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων». 
 «Ως υπεύθυνη κυβέρνηση, πρέπει να αναλάβουμε δράση», σημείωσε κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. 

 Με πληροφορίες του Guardian

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια