ΚΥΠΡΟΣ: Κυνηγοί απογοητευμένοι από την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση

Χιλιάδες κυνηγοί βγήκαν σήμερα στις ορεινές περιοχές της επαρχίας Πάφου για την πρώτη μέρα κυνηγιού του λαγού και πέρδικας.

Κυνηγοί σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την έλλειψη ενδημικού θηράματος.

Ο Στέλιος Βαλανίδης, από τα Αγρίδια, ανέφερε πως μετέβη σήμερα με φιλικό του πρόσωπο στην περιοχή των Χολετριών, για να κυνηγήσουν με αφορμή την πρώτη ημέρα της κυνηγετικής εξόρμησης του ενδημικού θηράματος. Αν και πίστευαν, ανέφερε, ότι η φετινή χρονιά για το κυνήγι θα ήταν ικανοποιητική, δυστυχώς ήταν η χειρότερη χρονιά μέχρι σήμερα .

Κάτοικος Χολετριών, ο Παντελής Θεμιστοκλέους, χαρακτήρισε πολύ άσχημη τη χρονιά, κάτι που όπως παρατήρησε πρέπει να οφείλεται στην ξηρασία.

Εξάλλου ο Παντελής Νεοφύτου κυνηγός από την επαρχία Πάφου εξέφρασε την απογοήτευση του, αφού, όπως ανέφερε, κατά την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε πέρδικα, ούτε φάσα αλλά ούτε και λαγό. Σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως ήταν πολύ καλύτερη.

Κάθε χρόνο και χειρότερα ανέφερε ο Αντώνης Βοδασκιάς, με καταγωγή από τη Νατά, που μετέβη σήμερα στην επαρχία Πάφου από τη Λεμεσό, για να κυνηγήσει στις περιοχές του.

Εξάλλου ο Χρήστος Γεωργίου ανέφερε πως τα αποτελέσματα είναι μηδέν φέτος, σημειώνοντας πως το κόστος για έναν κυνηγό είναι μεγάλο. Πρέπει να κοιτάξουν οι αρμόδιοι όχι μόνο τις άδειες αλλά και την ενίσχυση του θηράματος, είπε.

Σημειώνεται πως έλη της Υπηρεσίας Θήρας βρίσκονται και σήμερα στο καθήκον για την ασφάλεια των κυνηγών και την πάταξη της λαθροθηρίας.

Πολλοί κυνηγοί επέλεξαν σήμερα τα φτερωτά θηράματα, πέρδικα και φάσα, αφού δεν μετέφεραν μαζί τους τα σκυλιά τους, μιας και το τελευταίο διάστημα σε πολλές περιοχές έχουν τοποθετηθεί δηλητήρια και έχουν χαθεί πολλά σκυλιά.


(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια