Πενταετής απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Αχαΐας

Με απόφαση του Δασαρχείου Πατρών, απαγορεύτηκε το κυνήγι και κάθε άλλη κυνηγετική δραστηριότητα (εκπαίδευση σκύλων – αγώνες σκύλων κ.λπ.) για την χρονική περίοδο από 01.9.2021 έως 28.02.2026, για συνολικό εμβαδό 7.219,35 στρέμματα, με σκοπό την προστασία και αποκατάσταση της άγριας πανίδας και του θηραματικού πλούτου, εντός της ευρύτερης περιοχής της καμένης εκτάσεως που περικλείεται ως ακολούθως: 

Αρχίζει από το χωριό «Πτέρη» και ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο βορειοδυτικά προς την κοινότητα «Κάτω Δροσιά» έως ότου συναντήσει την διασταύρωση με τον δασικό δρόμο δεξιά ο οποίος κατευθύνεται δυτικά μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα «Δροσιά» και συνεχίζει μέχρι να φτάσει στην κοινότητα.

Στην συνέχεια από την κοινότητα της «Δροσιάς» στρίβει δεξιά στην διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στην εκκλησία της «Αγ. Μαρίνας» και συνεχίζει ακολουθώντας τον δασικό δρόμο δυτικά και νοτιοδυτικά που ανέρχεται για το «Σκιαδοβούνι» μέχρι να συναντήσει το μονοπάτι στη θέση Οκλενιός που ανέρχεται νότια την πλαγιά του βουνού μέχρι να συναντήσει τον δασικό δρόμο στην θέση «Τοπιά Βρύση». 

Από εκεί συνεχίζει νότια τον δασικό δρόμο παράπλευρα της κορυφογραμμής του «Σκιαδοβουνίου» έως ότου συναντήσει το δρόμο προς Σκιαδά και τον οποίο ακολουθεί έως ότου συναντήσει στη θέση «Γρέκι Μερλίγκα» το ρέμα που κατέρχεται βόρεια της πλαγιάς μέχρι να συναντήσει δεξιά το μονοπάτι που οδηγεί εκκλησάκι του «Προφήτη Ηλία» απ’ όπου ακολουθεί τον δασικό δρόμο βόρεια μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο από «Σκιαδά» προς «Πτέρη» και συνεχίζει έως ότου συναντήσει την κοινότητα «Πτέρη» από όπου και ξεκίνησε.

Με την αυτη την απόφαση τροποποιείται και η αρ. 1/2013 Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Θήρας περί καθορισμού ζωνών εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιφέρεια του Δασαρχείου Πατρών, όσον αφορά την παράγραφο 1 με την οποία καθορίζεται ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή Σταυροδρομίου – Αγ. Μαρίνας – Καλεντζίου και η οποία όσον αφορά την ΖΕΣ που προαναφέραμε και για να μην συμπίπτει με την περιοχή απαγόρευσης της θήρας από την πυρκαγιά, τροποποιείται όσον αφορά τα όριά της ως εξής: 

– Αρχίζει από τον εθνικό δρόμο «Πατρών-Τριπόλεως (111)» και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση «Σταυροδρομίου» προς «Αγ. Μαρίνα» ακολουθώντας τον αοφαλτόδρομο μέχρι τον οικισμό «Βασιλικού» κοινότητας «Καλεντζίου». 
Από εκεί ακολουθεί τον δρόμο φτάνοντας στο χωριό «Καλέντζι». 
Κατόπιν ακολουθώντας αγροτικό δρόμο διέρχεται από τον οικισμό «Κούμπερι» μέχρι το χωριό «Δροσιά». 
Από την «Δροσιά» ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο που διέρχεται από την «Κάτω Δροσιά», το «Ξηροχώρι» και τερματίζει στο χωριό «Σταυροδρόμι» στην Εθνική οδό 111, απ’ όπου ξεκίνησε.

 Οι παραβάτες της παρούσας διατάξεως θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια