Σύλληψη για παράνομο κυνήγι στο Οροπέδιο Καθαρού

 Η σύλληψη του λαθροθύρα έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Η σχετική ανακοίνωση:

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Λασιθίου, συνοδευόμενοι από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα που εδρεύει στο Καστέλι Πεδιαδος, περιπολούσαν στην περιοχή Πόρους – Οροπέδιο Καθαρού, Δήμου Αγίου Νικολάου, όταν γύρω στις 20:20 άκουσαν έναν πυροβολισμό πολύ κοντά τους.

Κινήθηκαν προς το σημείο και εντόπισαν ένα άτομο να κινείται με τη χρήση προβολέα, προς μία αγροικία. Οι θηροφύλακες άμεσα προσέγγισαν την αγροικία και δηλώνοντας την ιδιότητά τους ζήτησαν από το άτομο, που είχε ήδη εισέλθει εντός της, να τους φανερώσει και παραδώσει το όπλο και τυχόν θήραμα.

Αρχικά αρνήθηκε ότι είχε πυροβολήσει θήραμα, αλλά έφερε αίμα και τρίχες λαγού στα χέρια και στα ρούχα του και οι θηροφύλακες επέμειναν να τους παραδώσει τα πειστήρια. Παρά τις αντιρρήσεις του, τελικά, μετά τη δήλωση των θηροφυλάκων ότι θ’ απευθυνθούν στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, παρέδωσε ένα δίκαννο και οι θηροφύλακες εντόπισαν μετά από έλεγχο ένα πρόσφατα σκοτωμένο λαγό.

Οι θηροφύλακες, στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή ν’ αφεθεί ελεύθερος και να σχηματιστεί δικογραφία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια