Μεσσηνία: Απαγόρευση κυνηγίου για 3 χρόνια σε πυρόπληκτες περιοχές


Για 3 χρόνια απαγορεύεται με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου το κυνήγι σε περιοχές του Δήμου Πύλου-Νέστορος εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, παρατείνεται η απαγόρευση θήρας μέχρι την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2024-2025 σε έκταση συνολικού εμβαδού 7.048 στρεμμάτων στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Χαρακοπιού, Υάμειας, Χρυσοκελλαριάς και Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος. 
 Η απαγόρευση εγκρίθηκε έπειτα από πρόταση του Δασαρχείου Καλαμάτας λόγω συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην περιοχή, ενώ περιλαμβάνει και εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων. 

 Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος είναι ότι από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Χαρακοπιού υπέστησαν σοβαρές αλλοιώσεις οι βιότοποι όλων των ειδών της άγριας πανίδας και, ως εκ τούτου, πρέπει να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες συνθήκες προστασίας και ανάπτυξης της πανίδας της περιοχής, προκειμένου να επέλθει, έστω και μακροπρόθεσμα, βιολογική και οικολογική σταθερότητα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια