Μετατροπή jimny σε pick up

Περιπλανώμενος στο διαδίκτυο βρήκα οδηγίες για μετατροπή του Jimny cabrio σε αγροτικό.
Ένας Ιρλανδός το μετέτρεψε για τον ηλικιωμένο πατέρα του, ώστε να κάνει τις δουλειές του στο κτήμα τους, αλλά νομίζω πως αυτή η πατέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κυνηγετικά Jimny.

Αρχική κατάσταση

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Στην αρχή ξεκίνησε ξηλώνοντας τα πίσω καθίσματα και τις περιττές μοκέτες.


Έπειτα επανατοποθέτησε τα πίσω φώτα, την βάση της ζώνης ασφαλείας, τα καλώδια και τα σωληνάκια πλήρωσης καυσίμου, και τα κάλυψε για να μην πάθουν κάποια ζημιά κατά την διάρκεια των εργασιών.

Για το κλείσιμο της καμπίνας χρησιμοποίησε 3mm ήπιο χαλύβδινο φύλλο για αμάξωμα αυτοκινήτου Schutz

Μπορεί όμως να πετύχει και με πλαστικό και πολυανθρακικό...Χώρος καρότσας περίπου 1m3 (1m x 1m x 1m).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Την δεύτερη ημέρα, μέτρησε τις διαστάσεις του πίσω μέρους της καμπίνας για να κόψει την λαμαρίνα. Για το παράθυρο άφησε κενό ίσο με το τζάμι τροχόσπιτου που είχε πρόχειρο, ώστε το κενό να κλείσει σωστά.
Εμείς μπορούμε να υπολογίσουμε το κενό ανάλογα με το τζάμι που θέλουμε να βάλουμε.


Το βραδάκι έκανε την συγκόλληση της λαμαρίνας, την πέρασε το πρώτο χέρι μπογιάς Hammerite και το άφησε να στεγνώνει όλη τη νύχτα.ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

Την τρίτη ημέρα των εργασιών ο φίλος μας, κάλεσε στο γκαράζ του επαγγελματία φανοβαφέα για να ολοκληρώσει το βάψιμο.

Για δεύτερο χέρι ο μάστορας του πρότεινε stone chip μπογιά γιατί έχει ελαστική υφή και τα αντικείμενα που πέφτουν πάνω θα «αναπηδούν» ή τουλάχιστον θα απορροφούν κάποια ενέργεια...


Μετά την βαφή το αμάξι αφέθηκε να στεγνώσει όλη τη νύχτα.


ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ

Την επομένη έβγαλε τις μονώσεις που είχαν μπει για την βαφή και ξεκίνησε να συμμαζεύει.


Αφού ολοκλήρωσε το μοντάρισμα σε ότι είχε αφαιρεθεί από το εσωτερικό της καμπίνας, ξανα ασχολήθηκε με την καρότσα.Ο φίλος μας χρησιμοποίησε ξύλινη επένδυση μιας και το όχημα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε ήπιες συνθήκες.
Εμείς μπορούμε να βάλουμε λαμαρίνα ή πλαστική επένδυση στην καρότσα, τουλάχιστον στα πλάγια, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουμε τις υπάρχουσες οπές στο αμάξωμα (από αυτά που αφαιρέσαμε) με σπείρωμα στο πλαίσιο.
Φροντίζουμε βέβαια να μην χαλάσουμε την βάση της κουκούλας, για να μπορεί να επανατοποθετηθεί ανά πάσα στιγμή ώστε να μην θεωρηθεί ότι έχουμε μετασκευάσει το όχημα.

Και μετά το απαραίτητο πλύσιμο, το όχημά μας είναι έτοιμο!

Και αμέσως ξεκινάει την δουλειά!
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια