Ξεκινούν αύριο ομάδες δίωξης αγριόχοιρων στον κάμπο της Λαψίστας


Στον κάμπο της Λαψίστας αύριο οι ομάδες δίωξης αγριόχοιρων 6 ώρες πριν Συγκροτήθηκαν οι ομάδες δίωξης αγριόχοιρων και τα ξημερώματα της Παρασκευής θα κάνουν την πρώτη τους εξόρμηση 

 Με ταχύτατους ρυθμούς και διαδικασίες εξπρές, σε αντίθεση με ό,τι (δεν) είχε γίνει πέρυσι, αυτή τη φορά συγκροτήθηκαν οι ομάδες δίωξης αγριόχοιρων και τα ξημερώματα της Παρασκευής θα κάνουν την πρώτη τους εξόρμηση στον κάμπο της Λαψίστας. 

Η πρώτη ομάδα δίωξης με την ευθύνη συγκρότησης από το Δασαρχείο Ιωαννίνων την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και με ενημέρωση και συνεργασία με τον δήμο Ζίτσας και τον ΤΟΕΒ Κρύας – Λαψίστας, «παίρνει τα όπλα» τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα κινηθεί στις καλλιέργειες καλαμποκιού στη Λαψίστα, χρησιμοποιώντας σκύλους δίωξης, για να εντοπίσει και να εκδιώξει τους αγριόχοιρους από τις καλλιέργειες. 

 Για τη διαδικασία και τη συγκρότηση της πρώτης ομάδας δίωξης μίλησε ο υπεύθυνος θήρας του Δασαρχείου Ιωαννίνων Μάνθος Παππάς, απευθύνοντας έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού δεν έχει καν ξεκινήσει η περίοδος θήρας, επομένως το να ασκηθεί θήρα λίγο πριν τις 15 Αυγούστου σε οποιαδήποτε περιοχή, θα προκαλέσει σίγουρα προβληματισμό και εντύπωση σε εκείνους που δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται. 

Το κυρίαρχο πρόβλημα που υπήρχε και δεν εφαρμόστηκε η απόφαση συγκρότησης των ομάδων το περσινό καλοκαίρι ήταν η ασφάλιση των μελών των ομάδων, των κυνηγών, δηλαδή, κάτι που λύθηκε φέτος με την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία προμήθειας των αναλώσιμων που χρησιμοποιούνται στην άσκηση της θήρας, από την Ε’ ΚΟΗ. Η κάρπωση των αγριόχοιρων είναι ελεύθερη, χωρίς ανώτατο όριο, ενώ το 20% της κάρπωσης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα πρέπει να διατίθεται σε κοινωφελείς σκοπούς.


ΠΗΓΗ: https://epirusonline.gr/

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια