Πυρκαγιές: Απαγορεύση θήρας σε περιοχές της Ηλείας

Από το Δασαρχείο Πύργου εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης της θήρα όλων των θηρεύσιμων ειδών για επτά (7) έτη, στην καμένη έκταση και σε περιμετρική ζώνη αυτής, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη προσανατολισμού και περιγράφεται με τα εξής όρια: 

«Ξεκινώντας από την Τ.Κ. Κολυρίου, ακολουθεί Δυτικά το δρόμο έως την Τ.Κ. Λαμπετίου, συνεχίζει τον δρόμο Λαμπέτι – Ι.Μ. Κρεμαστής έως τη θέση Αγγινάρα όπου εκτείνεται Βορειοδυτικά περικλύοντας το Σπαρτοβούνι και επιστρέφει στο δρόμο Λαμπέτι- Κρεμαστή έως την Ι.Μ. Κρεμαστής, συνεχίζει τον δρόμο προς Λάνθι, συνεχίζει Καρούτες και ακολουθεί την Παλαιά Εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως διερχόμενη από Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Πύργος και συνεχίζει το δρόμο προς Κολύρι όπου καταλήγει και κλείνει».


Επίσης απαγορεύτηκε η θήρα όλων των θηρεύσιμων ειδών για επτά (7) έτη στην καμένη έκταση και σε περιμετρική ζώνη αυτής όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη προσανατολισμού και περιγράφεται με τα εξής όρια: 

 «Ξεκινώντας από την Τ.Κ. Ηράκλειας, κατευθύνεται Δυτικά ακολουθώντας το δρόμο προς Καρούτες ώσπου συναντά τον ποταμό Εννιπέα τον οποίο ακολουθεί Βόρεια έως τη διασταύρωση Λαντζοϊου- Γραμματικού, συνεχίζει το δρόμο προς Νεράιδα και ακολουθεί το δρόμο προς Μηλιές, συνεχίζει έως την διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Λάλα-Λαμπείας την οποία ακολουθεί Βόρεια έως τη διασταύρωση της Αχλαδινής όπου ακολουθεί το δρόμο προς Αχλαδινή και στη συνέχεια ανατολικά τον αγροτικό δρόμο έως τη Γέφυρα Βάλτου του ποταμού Ερυμάνθου, όπου ακολουθεί Νότια τη ροή του ποταμού έως το εργοστάσιο Ύδρευσης Ερυμάνθου, όπου συνεχίζει Δυτικά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό Πύργου-Τριπόλεως, διερχόμενη από τις Τ.Κ. Βασιλακίου, Λούβρου, Κάμενας, Μουριάς, Λιναριάς, Αρχ. Ολυμπίας, Πλατάνου έως την Τ.Κ. Πελοπίου όπου κατευθύνεται Βόρεια ακολουθώντας το δρόμο προς Ηράκλεια που καταλήγει και κλείνει». 
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθ. 140995/2/3177/11-8-2021 Δασική Ρυθμιστική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας του Δασαρχείου Πύργου για την κυνηγετική περίοδο 2021-2022.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια