Ζητούν την απαγόρευση του κυνηγιού για 5 χρόνια λόγω φωτιών

Επιστολή στους υπουργούς ΥΠΕΝ και Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκα και Γ. Αμυρά, με την οποία απαιτούν την απαγόρευση της θήρας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών απέστειλαν έξι φορείς.

Στην επιστολή που υπογράφουν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η Διάδραση για την Αγρια Ζωή, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, η Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, η Προστασία Αγριας Ζωής Νάξου και η Φύση στην Ελλάδα αναφέρουν:

Αξιότιμοι κ. κ.

Με τις φλόγες να έχουν κάψει και ακόμη να καίνε τη μισή Ελλάδα και την καταστροφή σε δασικές εκτάσεις αλλά και στην άγρια πανίδα να είναι ανεπανόρθωτη ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΥΠΕΝ να βγει εντολή αν όχι για καθολική απαγόρευση θήρας σε όλη την επικράτεια, τουλάχιστον όχι μόνο στις καμένες εκτάσεις, όπως συνηθίζεται, αλλά και στις όμορες περιφέρειες αυτών για τουλάχιστον πέντε χρόνια. 
Όσο και αν οι κυνηγοί το ονειρεύονται, ας μην εξολοθρεύσουμε όσα ζώα έχουν καταφέρει να γλυτώσουν από τις φλόγες. Όλα αυτά τα ζώα θα ψάξουν να βρουν καταφύγιο όχι μόνο στις αμέσως γειτονικές περιοχές αλλά και σε πιο μακρινά μέρη όπου δεν έχουν επιμολυνθεί από τις στάχτες των καμένων περιοχών.

Η εντολή να βγει ΑΜΕΣΑ γιατί η κυνηγετική περίοδος ξεκινάει σε σχεδόν δύο εβδομάδες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη φύση και το περιβάλλον!

Καλούμε το Υπουργείο να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, έστω και αργά!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια