Η Ζ’ Κ.Ο.Θ. ευχαριστεί το Π.Σ. Θεσσαλίας


ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και σε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, το οποίο ομόφωνα στηρίζει και συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των κυνηγών» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων Βαγγ. Μπαλατσός.
Εκπροσωπώντας όλη την κυνηγετική οικογένεια, ο κ. Μπαλατσός αναφέρει ότι μετά από προσωπική ενημέρωση και συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κων/νο σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και την κατάθεση των σχετικών προτάσεων της Ζ’ Κ.Ο.Θ. από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Πινακά Βασίλειο στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου, «οι θέσεις μας ψηφίστηκαν ομόφωνα απ’ όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι τα ζώα εργασίας, οι κυνηγετικοί σκύλοι, πρέπει να εξαιρεθούν από την πρόβλεψη της υποχρεωτικής στείρωσης και τον περιορισμό των γεννών και να δίνεται η δυνατότητα για ερασιτεχνική εκτροφή τους.
Επιπρόσθετα συντάσσεται ομόφωνα στο να απαλειφθεί η πρόβλεψη ότι ΜΟΝΟ οι κυνηγοί υποχρεούνται να έχουν μαζί τους διαβατήριο του σκύλου τους, σε οποιαδήποτε μετακίνηση που κάνουν μαζί του, έστω και μέχρι το πάρκο της γειτονιάς τους. Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ζητά να διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο σχετικά με την ιδιωτική εκτροφή κυνηγετικών σκύλων, η οποία δεν έχει ως στόχο το κέρδος, αλλά την προαγωγή της κυνοφιλίας και τη διάδοση και τη διατήρηση ντόπιων και ξένων φυλών». 

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των κυνηγών υποστηρίζει ότι «διαχρονικά η τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλοι οι Δήμοι της Θεσσαλίας είναι δίπλα στην κυνηγετική οικογένεια, προωθώντας και στηρίζοντας τα αιτήματά μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα μας για τη διατήρηση και την εξέλιξη αυτής της αρχέγονης δραστηριότητας, το κυνήγι».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια