ΚΥΠΡΟΣ: Ταϊστρες & ποτίστρες για τα πυρόπληκτα ζώα μεταφέρουν οι κυνηγοί

Τετρακόσιοι εθελοντές τοποθέτησαν 100 τεχνητές ποτίστρες και 15 τόνους δημητριακά για την πανίδα στις πυρόπληκτες περιοχές.
 Ο Αντώνης Κακουλλής Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για θέματα Κυνηγίου και Άγριας Ζωής δήλωσε πως οι 15 τόνοι δημητριακών και οι 100 τεχνητές ποτίστρες είναι εισφορές Κυνηγετικών Συλλόγων, του Κόμματος Κυνηγών και αρκετών ανώνυμων κυνηγών και εταιρειών. 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης της Άγριας Ζωής διαμέσου των επαρχιακών της τμημάτων και με κινητοποίηση 400 εθελοντών τοποθετήθηκαν 100 ποτίστρες 200 λίτρων σε διάφορα σημεία της καμένης περιοχής για να έχει η πανίδα που ζει στην περιοχή και δεν κάηκε από την πυρκαγιά τροφή και νερό. 

Ο Αντώνης Κακουλλής Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για θέματα Κυνηγίου και Άγριας Ζωής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά μαζί με τους Προέδρους της Ομοσπονδίας Κυπρίων Κυνηγών και με το Κόμμα Κυνηγών και οργάνωσαν μια πολύ μεγάλη εκστρατεία για την παροχή τροφής και νερού στα θηράματα και σε όλη την κυπριακή πτηνοπανίδα.

  «Έχουμε φέρει σήμερα μετά από εισφορές κυνηγετικών συλλόγων του κόμματος κυνηγών και αρκετών ανώνυμων κυνηγών και εταιρειών 15 τόνους δημητριακά βίκο, κριθάρι, σιτάρι, σόγια, σιταροπούλα και μαζί με ακόμη 100 τεχνητές ποτίστρες που έχουμε στήσει των 200 λίτρων έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα σε ολόκληρη την καμένη περιοχή έτσι ώστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή βοήθεια που θα μπορούσε ο άνθρωπος να δώσει προς την άγρια ζωή για να μπορέσει να επιβιώσει», είπε. Εξήγησε ότι για εμάς του κυνηγούς σημασία δεν έχουν μόνο τα θηράματα, είναι και τα ερπετά και τα έντομα «διότι για να λειτουργεί το οικοσύστημα χρειάζονται και τα έντομα και όλος ο κύκλος της άγριας ζωής»

Ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που μετρούν γύρω στους 400 σήμερα από Βαβατσινιά, Βάβλα, Λάγεια, Ορά, Μελίνη, Οδού Ακαπνού, Συκόπετρα και Αρακαπά «που έχουν δώσει μέσα σε αυτή την ζέστη την εθελοντική τους εργασία για να γίνει όλη αυτή η δύσκολη δουλειά». 
 Από την πλευρά του ο Ηλίας Πεκρής Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «είναι πραγματικά συγκινητική η προσέλευση όλων των εθελοντών μας σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης της Άγριας Ζωής», προσθέτοντας ότι «ο κόσμος έδωσε απλόχερα όχι μόνο υλικά αγαθά για να τα προσφέρουμε στους βιότοπους και στην πανίδα μας αλλά και έμψυχο υλικό από όλες τις επαρχίες». 
 Είχε οργανωθεί, ανέφερε, όλη αυτή η προσπάθεια διαμέσου των τμημάτων των επαρχιών μας κάτω από την ομπρέλα της Ομοσπονδίας και καταφέραμε σήμερα να φέρουμε στον βιότοπο πέραν των 400 εθελοντών με σκοπό να βοηθήσουν την πανίδα. Η απόφαση αυτή, πρόσθεσε, λήφθηκε την περασμένη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση μετά τις πυρκαγιές και η γραμμή της Ομοσπονδίας ήταν να στηρίξει σε τρεις πυλώνες ουσιαστικά της πυρόπληκτες περιοχές. Να στηρίξει τον άνθρωπο να στηρίξει την πανίδα και την χλωρίδα. 
Όσον αφορά την χλωρίδα θα το κάνουμε σε μετέπειτα στάδιο, είπε. Από την πλευρά του ο Γιώργος Θεοδοσίου Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «δηλώνουμε παρών σήμερα στο κάλεσμα για την χλωρίδα και πανίδα στις πληγείσες περιοχές». Δεν θα πω, ανέφερε, «τα χιλιοειπωμένα απλώς θέλω να ευχαριστήσω για τα αντανακλαστικά που έδειξαν οι φίλοι συνάδελφοι κυνηγοί, να ευχαριστήσω τα οργανωμένα σύνολα και κόμματα τα οποία μας στήριξαν τους δωρητές και χορηγούς για ποτίστρες ντεπόζιτα νερού και την αθρόα συμμετοχή όλων των συνάδελφων κυνηγών αλλά και οικολόγων, διότι αυτό πρέπει να τονίζεται ότι ο κυνηγός είναι ο πρώτος Οικολόγος και μετά είναι οι υπόλοιποι». 
 Ευχήθηκε «να είναι και η τελευταία πυρκαγιά τέτοιας έκτασης αν και ξέρουμε ότι κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα εύχομαι ο ανθρώπινος παράγοντας να μηδενιστεί ή να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια