Οι αντιδρασεις των κυνηγων για το νεο νομοσχεδιο


«Ιδεοληπτική η λογική της υποχρεωτικής στείρωσης» τονίζει ο Πρόεδρος του ΚΣ Κομοτηνής Π. Χαλβατζής

 Αποφασισμένοι να αντιδράσουν στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς είναι και οι κυνηγοί της Κομοτηνής, σε συντονισμό με τις ομοσπονδίες, με έμφαση στα άρθρα 5 και 6, που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής. 

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαλβατζής, ήδη οι κυνηγοί έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν τα σχόλιά τους στην δημόσια διαβούλευση, στο πρώτο μέρος μιας στρατηγικής που έχει τρία στάδια. Το δεύτερο μέρος θα είναι η πίεση στους βουλευτές, αν κατατεθεί το νομοσχέδιο ως έχει στη Βουλή, και αν δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν και σε προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. 

Το ενδιαφέρον για τα δύο αυτά άρθρα είναι πολύ μεγάλο, όπως φαίνεται και από τα σχόλια που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατφόρμα δημόσια διαβούλευσης του νομοσχεδίου, τόσο κατά όσο και κάποια υπέρ. Ιδεοληπτική η λογική της υποχρεωτικής στείρωσης Ο κ. Χαλβατζής τόνισε πως πολλά από τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, όσο αφορά την καταγραφή, το τσιπάρισμα, την ευζωΐα, τα τηρούν ήδη, και ενώ υπάρχουν και άλλα σημεία όπου εντοπίζουν ζητήματα, τα σοβαρότερα είναι αυτά που αφορούν τη στείρωση και την ερασιτεχνική εκτροφή. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής ήδη το προηγούμενο διάστημα ήταν από τους πρώτους που είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, πραγματοποιώντας και επαφές με τους τοπικούς βουλευτές για το θέμα. Αυτό που επιθυμούν, είναι να γίνεται εκτροφή ερασιτεχνικά, με προϋποθέσεις, γιατί διαφορετικά η λογική της υποχρεωτικής στείρωσης είναι καθαρά ιδεοληπτική, δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη, ενώ έχει συναντήσει και αντιδράσεις από τους κτηνιάτρους. 

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει κάθετα το πρόβλημα των αδέσποτων, με τον έλεγχο των γεννήσεων, όμως πιστεύει πως τελικά δεν θα έχει αποτέλεσμα. «Ούτε τις γεννήσεις θα καταργήσουν, αλλά στρέφουν και τους κυνηγούς εναντίον τους» ανέφερε. Ήδη άλλωστε υπάρχει μεγάλη δυσπιστία προς την κυβέρνηση, μετά τις παλινωδίες για το κυνήγι την προηγούμενη περίοδο. Το ζήτημα των αδέσποτων θεωρεί πως δεν προέρχεται κυρίως από τους κυνηγούς, αλλά από όλα τα υπόλοιπα ακηδεμόνευτα σκυλιά, επεσήμανε, τονίζοντας πως δεν έχουν υπάρξει και στοιχεία που υποστηρίζουν το αντίθετο. Επιβάλλοντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των σκύλων, η πολιτεία τιμωρεί στην ουσία τους ευσυνείδητους κατόχους σκύλων, εξαφανίζοντας την ερασιτεχνική εκτροφή όλων των φυλών μεταξύ αυτών και των κυνηγετικών ανέφερε ο κ. Χαλβατζής για να συμπληρώσει πως ήδη ανά την Ελλάδα έχουν προκηρυχθούν κινητοποιήσεις, και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ροδόπης θα ακολουθήσει τις Ομοσπονδίες προς αυτή την κατεύθυνση. 


Οι αποφάσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας 

Το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας αποφάσισε να συμμετάσχει με τις παρατηρήσεις στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου, καλώντας όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους χιλιάδες των κυνηγών να κάνουν το ίδιο, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σύνεση, παρά τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που αισθάνονται. Επίσης θα επικοινωνήσει άμεσα με όλα τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο των βουλευτών, ώστε να εξασφαλίσει ότι τα άρθρα 5 και 6 δεν θα γίνουν νόμος του κράτους, ακόμα και εάν αυτό το σχέδιο νόμου εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Σε αυτήν την προσπάθεια, καθοριστική θα είναι η συμβολή των Ομοσπονδιών και των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της χώρας, όπου τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί συγκεκριμένο υπόδειγμα οδηγιών και κατευθύνσεων, ως προς την τακτική ενημέρωσης των βουλευτών σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. 

Θα προετοιμαστεί από τώρα για ένδικες προσφυγές ενώπιον των ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, εις βάρος ενός καταχρηστικού νόμου που κατά την άποψη τους παραβιάζει κατάφωρα τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, σημειώνοντας πως ο αναγκαστικός και προληπτικός ακρωτηριασμός των ζώων, ισοδυναμεί με κακοποίηση και βαναυσότητα, παραβιάζει τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος που προστατεύουν την κατοικία, την ιδιοκτησία και την ατομική περιουσία. Θα εξετάσει παράλληλα τις δυνατότητες μαζικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, τους πρωτοβάθμιους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους κυνοφιλικούς Ομίλους όλης της χώρας.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια