Ανακοίνωση Κ.Σ Κέρκυρας



Κέρκυρα 19-5-2021 

 Προς ΜΜΕ Ν. Κέρκυρας 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ =========================================== 

 Ολοκληρώνεται αύριο 20 Μαίου ο κύκλος της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τα ζώα συντροφιάς. 

 Το μέχρι σήμερα αποτέλεσμά της δείχνει ποσοστά αποδοκιμασίας και αρνητικών σχολίων σε ποσοστό περίπου 85% … Κύρε Υπουργέ Εσωτερικών σημαίνει αυτό κάτι για εσάς ? ή μήπως είναι στραβός ο γιαλός ???

 Εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγοί, κυνόφιλοι, επαγγελματίες εκτροφείς, ο Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδος, Ομιλοι Φυλών, ειδικευμένοι επιστήμονες (ιδιώτες αλλά και Δημόσιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες) καταθέτουν τις διαφωνίες τους με μοναδική παραφωνία κάποιες ζωοφιλικές οργανώσεις οι οποίες εκπροσωπούνται από ορισμένες αστείες φιγούρες όπως εκείνη που πρόσφατα στην ΕΤ3 κατηγόρησε τους κυνηγούς πως σκοτώνουν τα βελανίδια και στερούν την τροφή των αγριογούρουνων. !

 Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως τα άρθρα 5 & 6 του προς διαβούλευση Νομοσχεδίου (οριζόντια στείρωση, ουσιαστική απαγόρευση ερασιτεχνικής εκτροφής) αποτελούν μία ακόμη πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία, ενώ ο πυρήνας του Νομοσχεδίου και η φιλοσοφία του διαβεβαιώνουμε πως όχι απλά δεν θα λύσει, αλλά ούτε θα μειώσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Βέβαια η Κυβέρνηση προβλέπει την αποτυχία και έχει βρει ήδη και τον υπόλογο (ακούτε κυρία και κύριοι Δήμαρχοι ?) 

 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας ενημέρωσε τους πολιτικούς παράγοντες (τους δε Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους 2 φορές σε λίγες εβδομάδες) αναλυτικά επίμονα ενώ στον Βουλευτή της ΝΔ μεταφέραμε την οργή και αγανάκτηση του Κυνηγετικού κόσμου, ενώ καταθέσαμε και τις προτάσεις που διεξοδικά προετοίμασαν οι ΚΣΕ και η Κυνηγετική Ομοοσπονδία Ηπείρου – Κέρκυρας. 

 Αν τελικά η Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά επιλέξει την ρήξη με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, ας αναλάβει και τις ευθύνες της έναντι εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Εμείς είμαστε έτοιμοι, η αντισυνταγματικότητα του Νόμου είναι πρόδηλη και ο δρόμος δύσκολος, μακρύς και κοστοβόρος. Όμως μας είναι γνωστός. 


 ΥΓ. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας ευχαριστεί τον μεγαλύτερο φορέα κυνοφιλίας της Χώρας (τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος, ο μοναδικός αναγνωρισμένος από το FCI άσχετα αν η Κυβέρνηση επιλέγει άλλους συνομιλητές) για την κοινή διεκδίκηση, αλλά και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΔΕ κ. Δημήτρη Γκουζούνα, όσο και τον Πρόεδρο του Κυνοφιλικής Λέσχης Κέρκυρας Κώστα Τσιριγκάκη και τα στελέχη της για την συνεργασία. 

 Συνεχίζουμε ... 


 Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος 

 Γιώργος Μαυρόπουλος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια