O Δ. Γκουζούνας στο Zougla.gr: "Η Υποχρεωτική Στείρωση Είναι Μία Μορφή Κακοποίσης"

Συνέντευξη στο zougla.gr παραχώρησε πρόσφατα ο Δημήτρης Γκουζούνας, μιλώντας εφ' όλης της ύλης για το νέο νομοσχέδιο ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ο Δημήτρης Γκουζούνας γενικός γραμματέας του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας και πρόεδρος του Ομίλου Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος εκφράζει τις σοβαρές ενστάσεις του κυρίως για το θέμα των στειρώσεων, αν και θεωρεί πως «πολλά στοιχεία του νομοσχεδίου είναι σωστά και σίγουρα πρέπει να μπουν κανόνες, και για το πρόβλημα των αδέσποτων και των δεσποζόμενων».

«Τα σκυλιά μας είναι οι σύντροφοί μας, όχι εργαλεία. Η υποχρεωτική στείρωση είναι μια μορφή κακοποίησης. Είναι εντελώς αντιδημοκρατικό να στειρώσουμε τα σκυλιά τα οποία έχουν ιδιοκτήτη. Με το εθνικό μητρώο ζώων που δημιουργείται, με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα, επιτυγχάνεται η καταγραφή και ο έλεγχος των ζώων. Για ποιον λόγο να τα στειρώνουμε», αναρωτιέται.

Επίσης, για τον Δημήτρη Γκουζούνα είναι απαραίτητες ορισμένες διευκρινίσεις σε μια σειρά άλλων διατάξεων, όσον αφορά στην εκτροφή, ενώ επισημαίνει ότι ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος θα πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο στις αρμόδιες επιτροπές. Τονίζει, τέλος, ότι το… διευρυμένο και πολύπλοκο «ποινολόγιο» που προβλέπει το νομοσχέδιο για κάθε τύπου παραβάσεις, «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους ζωόφιλους και για όσους θέλουν να αποκτήσουν έναν σκύλο».

«Διαβούλευση» είναι το ζητούμενο, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων», καταλήγει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις θέσεις του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Γκουζούνα στο zougla.gr:


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια