ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

  Πληροφορηθήκαμε σήμερα πως εκδόθηκε το ΦΕΚ Β 820/2-3-21 που παρατείνει το κυνήγι αγριογούρουνου σε όλη τη χώρα, μέχρι τις 31-3-21. 

 Βρισκόμαστε στις αρχές της άνοιξης όπου η περίοδος αναπαραγωγής των αγριόχοιρων έχει ξεκινήσει και έτσι οποιαδήποτε παρενόχληση τους, αντίκειται στις κυνηγετικές αξίες και στους κανόνες προστασίας της άγριας ζωής. 

 Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως σύμφωνα με τις τελευταίες ΚΥΑ ισχύει ότι: 

- Επιτρέπεται η μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου στις 3 Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης κατόπιν βεβαίωσης του οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου και ομάδας κυνηγών έως 4 άτομα. 

- Σε όλη την υπόλοιπη χώρα επιτρέπεται η θήρα του αγριόχοιρου ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ! 

- Επίσης, προς το παρρόν δεν έχει εκδοθεί κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος και μέχρι τότε, δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης σκύλων δίωξης για το κυνήγι του αγριόχοιρου. 

- Το συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης των μελών μας έληξε στις 28-2-21 και πλέον δεν μας καλύπτει η ασφάλεια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και για οποιαδήποτε αλλαγή ή διευκρίνιση θα σας ενημερώσουμε. 

 ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια