Αγρότης άρπαξε λύγκα από το σβέρκο και τον μάλωσε

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο που απεικονίζει αγρότη να πιάνει «στα πράσα» άγριο λύγκα που είχε εισβάλει στο κοτέτσι του και έτρωγε τα κοτόπουλα. 
 Ο Chris Paulson από τον Καναδά, όχι μόνο δεν τρόμαξε, αλλά άρπαξε το ζώο- που ζύγιζε περίπου 11 κιλά- από το σβέρκο και άρχισε να το κατσαδιάζει σαν να ήταν… γάτα. «Πάμε να δούμε τη ζημιά που έκανες. 
Πόσα κοτόπουλα έπιασες;», ακούγεται ο Chris να λέει στο βίντεο, ενώ μετά από μια σύντομη καταμέτρηση μαθαίνουμε ότι ο λύγκας κατάφερε να φάει δύο κοτόπουλα. 

 Παρά το γεγονός ότι τα κοφτερά δόντια του ζώου ήταν δίπλα στο πρόσωπό του, ο αγρότης δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα. «Έτσι υποτάσσουν τους λύγκες οι μητέρες τους, όταν είναι άτακτοι. Μένουν ακίνητοι και υπάκουοι με αυτό τον τρόπο», εξήγησε στο CBC
 Αν και οι περισσότεροι αγρότες θα είχαν πυροβολήσει το λύγκα, ο Chris αποφάσισε να τον βάλει σε ένα κλουβί για να τον μεταφέρει πίσω στο δάσος.
 Ωστόσο, οι ομάδες προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος δεν επιδοκιμάζουν τη στάση του αγρότη. «Δεν επικροτούμε να αγγίζετε έναν λύγκα με γυμνά χέρια. Είναι πολύ πιθανό να χάσετε το χέρι σας με αυτό τον τρόπο, καθώς οι λύγκες είναι άγρια ζώα και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι», δήλωσε ο Jeff Palm, από την τοπική οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος.

 Μάλιστα, ο Palm πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του αγρότη θα μπορούσαν να του επιφέρουν τσουχτερό πρόστιμο, καθώς η αιχμαλώτιση και η μεταφορά άγριων ζώων είναι παράνομη στην περιοχή. 

 Δείτε το βίντεο:
 

https://aw-journal.com/

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια