O γραμματέας του K.Σ Θεσσαλονίκης στον ALPHA NEWS 95,5


Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανακληθεί άμεσα η απόφαση απαγόρευσης του κυνηγιού, καταθέτει σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο γραμματέας του κυνηγητικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Δημηρόπουλος. 

 Ο Δραμινός κυνηγός και συγγραφέας – γνωστός για τον χειμαρρώδη λόγο του – θέτει εκτός των άλλων, ως βασικά επιχειρήματα, τις πολύ σημαντικές παραμέτρους της διαχείρισης της πανίδας στη χώρα μας μέσω του κυνηγιού αλλά και της καταπολέμησης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, η οποία βρίσκεται σε έξαρση την περίοδο αυτή. 

 Στην συνέντευξη του αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει η ανάγκη στοχευμένης δράσης των κυνηγών στην κατεύθυνση μείωσης του πληθυσμού συγκεκριμένων ζώων(π.χ. λύκων στην περιοχή μας)λόγω υπερβολικής αύξησης τους. 

 “Υπάρχουν περιοχές στην Δράμα όπου οι λύκοι κατεβαίνουν πλέον στα πεδινά. Στην Καλλίφυτο υπήρξε περιστατικό όπου λύκοι έφαγαν λύκο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημηρόπουλος ενώ εξέφρασε τον φόβο του, ότι αν δεν ανοίξει το κυνήγι άμεσα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης λόγω της ανεξέλεγκτης μετακίνησης και πολλαπλασιασμού των αγριόχοιρων. 

Ακούστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Δημηρόπουλου:

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια