Διαμαρτυρία κυνηγών και ψαράδων στα Χανιά

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 200 κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδες έξω από την Διεύθυνση Δασών Χανίων, ενάντια στην κυβερνητική απαγόρευση των σχετικών δραστηριοτήτων, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Έγινε λόγος για μια κατάφωρη αδικία εις βάρος του κυνηγίου, από την στιγμή που έχουν επιτραπεί αρκετά ατομικά αλλά και ομαδικά αθλήματα ενώ απαγορεύεται το κυνήγι, μια κατεξοχήν ατομική δραστηριότητα της υπαίθρου, μακριά από πλήθη και συνωστισμούς.


Ο Πρόεδρος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτριος Χαριτάκης, έκανε μάλιστα λόγο για μια κεντρική αντικυνηγετική πολιτική που δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά έχει ως στόχο να “περιοριστεί ή και να εξαλειφθεί το κυνήγι”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ο κυνηγός είναι ένας άνθρωπος που θέλει να ζει στην φύση, την αγαπά και την προστατεύει. Είναι ένας τρόπος ζωής που μάθαμε από τους προγόνους μας και θέλουμε να παραδώσουμε και στα παιδιά μας, πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον. Δυστυχώς, εάν συνεχιστεί αυτή κατάσταση θα αφανιστούμε, γι’ αυτό καλώ σε συσπείρωση τον κυνηγετικό κόσμο”, συνέχισε ο κ. Χαριτάκης.


Οι κυνηγοί και οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν ζητούν προνομιακή μεταχείριση αλλά 
να αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους ορειβάτες και τους κολυμβητές (που είναι παρόμοιες ατομικές κατά βάση δραστηριότητες της υπαίθρου), με την τήρηση πάντα των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

0 Σχόλια